Home Boćanje Treća HBL Zapad III HBL ZAPAD – 16. KOLO | Labinjani još imaju prednost, Ročko...

III HBL ZAPAD – 16. KOLO | Labinjani još imaju prednost, Ročko Polje korak bliže ostanku u ligi

Robi Ilić

Niti nakon 16. kola nije se počelo raspletati pitanje oko prvaka u Trećoj HBL zapad. Vodeći Labin u istarskom je derbiju kod kuće pobijedio Umaga 15:7 te je tako zadržao bod prednosti pred Svetim Jakovom koji je u gostima u Rijeci savladao Lučki radnik 16:6.

U sljedećem kolu Labinjani u novom istarskom derbiju gostiju kod spokojnog Lindara, dok klub iz Jadranova ugošćuje Ročko Polje koje se bori za ostanak. Što se borbe za ostanak tiče zadnja dva kola moraju dati odgovor na pitanja koji će od tri kandidata, Kastav, Lučki radnik ili Ročko Polje, uz već odavno otpisani riječki Zamet, preseliti u niži rang.

U prošlom kolu Ročko Polje se s domaćom pobjedom 14:8 nad Lindarcima dovelo u najbolju poziciju jer je, pored riječkih Dokera, poraz doživio i Kastav na gosovanju u Crikvenici kod Gornjeg kraja 16:6. Ročkom Polju je za teorijsku potvrdu osanka u posljednja dva kola potreban još bod jer je u međusobnim susretima bolji od Kastva, ali do tog boda mu neće biti nimalo lako doći.

Naime, u sljedećem kolu klub iz podnožja Ćićarije gostuje kod apsolutnog favorita Sv. Jakova, dok Kastav ugošćuje otisane Zamećane, a Lučki radnik Vodnjana. Izgubi li Ročko Polje u sljedećem kolu, a pobjede li Kastav, te Lučki radnik ostane neporažen, onda će Ročko Polje u posljednjem kolu kod kuće u derbiju začelja taj bod morati tražiti protiv Lučkog radnika.

Derbi ovog vikenda igrao se u Labinu gdje je tamošnji domaćin ugostio Umažane. Krenulo je s 6:2 za lidera koji je do kraja uspio sačuvati prednost, još je i povećati. Odličan je u domaćim redovima bio dvojac Robi Ilić-Gianfranco Santoro koji su upisali po tri pobjede obojica. Gostima su većinu bodova donijeli Dean Bužleta i Denis Bernardis s dvije pobjede.

Drugi istarski derbi igrao se u Ročkom Polju gdje je domaćin u susret krenuo s 8:0 pa je već tada bilo jasno da bi bodovi trebali ostati na sjeveru Istre. Igrača s maksimalnim učinkom na utakmici nije bilo, ali spomenimo Tea Glavića koji je na dvije pobjede nadodao i tijesni poraz. Vodnjanci su svoju pobjedu upisali protiv već prežaljenog Zameta. Do pobjede je domaćina predvodio brzinac Tomislav Okmažić s tri uvjerljiva slavlja kraj svog imena.

TREĆA HBL ZAPAD – 16. KOLO
Gornji Kraj-Kastav 16:6
Labin-Umag 15:7
Lučki Radnik-Sveti Jakov 6:16
Ročko Polje-Lindar 14:8
Vodnjan-Zamet 16:6

TREĆA HBL ZAPAD – LJESTVICA | Labin 37, Sveti Jakov 36, Gornji Kraj 29, Umag 27, Vodnjan 22, Lindar 22, Ročko Polje 20, Lučki Radnik 19, Kastav 15, Zamet 3