Home Boćanje Ostalo III HBL ZAPAD – 8. KOLO | Istarski klubovi ovu nedjelju moraju...

III HBL ZAPAD – 8. KOLO | Istarski klubovi ovu nedjelju moraju zaboraviti što prije

Danas je odigrano osmo kolo Treće HBL Zapad u kojem je Gornji Kraj definitivno udaljio boćare Ročkog Polja od bilo kakve nade u osvajanje titule prvaka lige. Istarski će klubovi htjeti što prije zaboraviti ovu nedjelju.

Umažani su u Babićima bili blizu pobjede ili barem remija protiv Lošinja 90, ali su bodovi otišli preko Učke (11:13). Najbolji kod domaćina bio je Goran Ritoša koji je pobijedio u tri susreta te u četvrtom remizirao.

Ročko Polje nije uspjelo nadoknaditi užasan ulazak u susret te su s 0:8 stigli „samo“ do 11:13. Marko Levak i Filip Matijašić upisali su po dvije pobjede i poraz. Vodnjanci su u Rijeci prošli kao „bosi po trnju“. U posljednji krug igara ušlo se s 8:8 i šanse su postojale za goste, međutim, samo je Alen Rojnić uspio do bodova pa je domaćinu Mario Gennari 1954 pripala naizgled uvjerljiva pobjeda 14:10.

Selca Bračana istim su rezultatom poraženi kod Lučkog Radnika, ali tu je od samog početka bilo jasno kamo će ovaj susret. Najbolji kod gostiju bili su Dino i Neno Jermaniš, oba s tri pobjede i porazom.

Sveti Jakov ima 22 boda na vrhu, a Gornji Kraj 19. Slijedi Lošinjci sa 16 te dva istarska kluba, Ročko Polje s 13 te Vodnjan s 12. Lučki Radnik ima deset bodova, tri više od Umaga, dok je Lindar na šest kao i Mario Gennari. Na dnu su Selca Bračana s četiri boda.

U narednom kolu istarski derbi Vodnjan-Lindar, dok Umag gostiuje kod drugoplasiranog Gornjeg Kraja, a Ročko Polje kod vodećih u Jadranovu. Selca Bračana u derbiju začelja dočekuju Mario Gennari.

Previous articlePODCAST UČKA #16 | Patrik Franković: Da, ponovno mijenjamo ime, krećemo u pomlađivanje
Next articleNAJAVA 29. KOLA I HNL | Lokosi, uz Dinamo, zaista izgledaju najbolje