Home Nogomet Ostalo IMAMO LI RASPLET? Iz Treće ŽNL trebao bi krenuti NK Novigrad-Cittanova, a...

IMAMO LI RASPLET? Iz Treće ŽNL trebao bi krenuti NK Novigrad-Cittanova, a nova garnitura se, čini se, već posložila?!

Matija Magdić i Mateo Bertoša

Na sjeverozapadu Istre, čini se, dogodio se rasplet naizgled zamršene situacije. Naime, prema nama dostupnim informacijama definitivno su se u Novigradu odlučili na osnivanje nove udruge s novim OIB-om, a klub bi se trebao zvati NK Novigrad-Cittanova.

Još se sređuju detalji, ali novi sportski direktor tog kluba trebao bi biti proslavljeni novigradski nogometaš Mateo Bertoša. Trener seniora koji bi na talentiranu generaciju juniora nadodali već sada dogovorenih nekoliko igrača iz bliske okolice – bio bi Matija Magdić, koji bi i djelomično ostao na funkciji voditelja škole nogometa.

Točnije, ona bi se malo podijelila. Magdić bi trebao biti zadužen za uzraste od kadeta do seniora, a Daniel Risonjić preuzeti brigu i koordinaciju onih mlađih selekcija. Novigrađani u nove izazove kreću svjesni kako će morati krenuti iz Treće ŽNL, ali bez „kostura“ u ormaru ili nepredviđenih problema.

NK Dajla nakon razlaza s „velikim bratom“ traži način kako da pronađe dvije selekcije koje bi im omogućile Prvu ŽNL, a zasad smo jedino ostali zakinuti za mišljenje i stav gradonačelnika Antea Milosa kojemu smo upite o situaciji poslali 30. ožujka i 6. lipnja 2023. godine. Bilo kako bilo, u ovom prekrasnom gradiću s 3889 stanovnika, ni ovog ljeta neće nedostajati sportskih uzbuđenja.