SHARE

U organizaciji Košarkaškog kluba Pula 1981 ovog će se vikenda održati prvi U-15 košarkaški turnir In The Basket 2022, namijenjen kategoriji pretkadeta, odnosno igračima rođenima 2007. godine i mlađima.

Na turniru, organiziranom pod pokroviteljstvom Grada Pule, će nastupiti, pored domaćina Pule 1981, Ilirija Ljubljana, Adria Oil Škrljevo, Stoja, Fažana i Medulin, a sve će se utakmice igrati na parketu Doma sportova Mate Parlov.

Nakon uspješno odrađenog turnira Mali Koš 2022 prije dva mjeseca, program će ostati onaj provjereni, u subotu je na rasporedu odigravanje utakmica po skupinama, nedjeljno jutro rezervirano je za utakmice za plasman, a samo finale na rasporedu je u 12:00 sati. Ulaz za gledatelje bit će besplatan.

“Nakon što smo početkom travnja uspješno organizirali turnir dječaka Mali Koš 2022, koji se pokazao kao pun pogodak, odlučili smo da natjecateljsku sezonu zaključimo još jednim turnirom, ovoga puta pretkadetskim” – objašnjava Leo Krizman, sportski direktor pulskog drugoligaša. “Iznimno sam ponosan i sretan što će turnir ovaj put imati međunarodni karakter, nakon dugog, predugog perioda pandemije i ograničenja, konačno smo u prilici bar donekle se vratiti u ‘normalu’ koja nam je bila svakodnevna prije korone, Covid putovnica, maski i treniranja kod kuće. Veliko hvala već sada, od srca, svima koji su pomogli oko organizacije.”

Ulogu domaćina će na turniru dakle imati puleni trenera Vanje Perdije, viceprvaci Istarske županije u sezoni 2021/22. “Kalčić i suigrači su ove sezone ostvarili sjajan rezultat, a u finalu je nažalost, bez traženja alibija, na kraju ipak presudilo ne igranje Sandra Štifanića i Borne Belinića, dvojice igrača iz prve petorke. Sa samo 8 igrača u rotaciji bilo je praktički nemoguće parirati raspoloženim gostima, no poraz u finalu ne umanjuje odličan posao koji su dečki odradili od prošlog ljeta na ovamo te im je ovaj turnir na neki način i nagrada za beskompromisno zalaganje i odricanja” – ne krije zadovoljstvo Krizman.

Ulaz na tribine Doma sportova Mate Parlov bit će besplatan, a za sve one koji neće biti u stanju u živo svjedočiti utakmicama i ovoga će puta biti osiguran live stream svih susreta. “Organizacijski ćemo turnir odraditi veoma blizu provjerenom ‘receptu’ Malog Koša, kako sam i u travnju najavio, i ovog nas vikenda čekaju dva dana košarke, zabave, smijeha i dobrog raspoloženja” – naglašava bivši broj 12 Pule 1981. “Meni je osobno najveća nagrada za sav trud i vrijeme koje uložimo u organizaciju, osmjeh svakog pojedinog klinca koji će u nedjelju iz dvorane otići pun dojmova, zadovoljstva te, najvjerojatnije, nekog novog prijateljstva, bez obzira na konačni rezultat njegove momčadi”.

No, ni nakon turnira mrežice neće mirovati, naglašava Krizman. “In The Basket će biti svojevrsni šlag na tortu što se tiče natjecateljske sezone, ali omladinski pogon nastavlja s radom, dječaci i juniori imaju još za odigrati playoff, a sve će kategorije trenirati do kraja lipnja, isto kao i škole košarke Mali Koš. Sedmi mjesec rezerviran je za našu tradicionalnu Ljetnu školu košarke, a već u kolovozu krećemo s pripremama za novu sezonu” – zaključuje sportski direktor Bijeloplavih uz poziv gledateljima. “Dođite za vikend u dvoranu, garantiramo dobar provod i mnoštvo zanimljivih i uzbudljivih košarkaških poteza”.