SHARE

U Svetoj Mariji na Krasu slave novi naslov prvaka. Drugi zaredom. Prošle su natjecateljske sezone pokorili sve na istarskom sjeveru, a ove su godine ponovili uspjeh. Imali su teži zadatak, jer je momčad Vižinade porasla na svim segmentima, no u Dinamu su još jednom pokazali kako su ipak u ovom rangu oni najbolji.

Goran Miljuš, trener Dinama naš je gost u osvrtu koji nam daje na proteklu sezonu. Gorane, najprije čestitke s naše strane i tebi i tvojim igračima. Nije lako dvije godine zaredom osvajati naslov prvaka. Kakvi su osjećaji nakon nove titule?

Najprije dopusti da izrazim svoju sreću, ali i svoj ponos zbog osvojene titule drugu godinu za redom. Prije svega uputio bih čestitke svim svojim igračima koji su mi svojim izdanjima na terenu pomogli u tome, kao i svojim kolegama i suradnicima na čelu sa predsjednikom kluba Marinkom Blaževićem.

Osjećam se i ja i momčad izvanredno. Složili smo kvalitetniju i kompaktniju ekipu od one što je bila lani, a novi igrači su se odlično uklopili u već uigranu momčad. Na kraju smo zasluženo i uvjerljivo osvojili prvenstvo sa 5 bodova razlike ispred uporne Vižinade.

Momčad je na kraju izbacila i dobre i zapažene pojedince. Vrijedi li istaknuti posebno ponekog od njih?

Istina, imali smo najbolju obranu i najučinkovitiji napad kao i lani. Dali smo najboljeg vratara, Daria Kranjeca a imali bi i najboljeg strijelca da Dražen Vidaković nije prestrogo isključen u zadnjoj minuti utakmice u Babićima pa je zbog kazne morao propustiti poslednje dvije utakmice. Tako da se zaustavio na brojci od 14 pogodaka, a titulu prvog strijelca lige prepustio Paolu Ritoši iz Vižinade koji je postigao gol više.

Što možemo očekivati od kluba u sljedećoj sezoni? Naime, prošle ste godine propustili priliku da uđete u viši rang natjecanja i vaše je mjesto uzeo Umag. Možemo li momčad dogodine očekivati u višem rangu?

Ja kao trener, ali i čitava momčad, napravili smo svoj posao. Loptu smo “prebacili” na upravu kluba i predsjednika i oni će odlučiti o eventualnoj promociji u viši rang.

Ako se odlučite za takav korak, imate li dovoljan i kvalitetan igrački kadar za zahtjevnije natjecanje?

Mišljenja sam da uz nekolicinu igrača iz naše regije možemo komotno biti u sredini tablice u drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Ima tu zaista zanimljivih igrača. Mario Ragać iz Moele, na primjer, pa Ivan Fabac i Anel Nesimi iz Galeba. Da ne zaboravim Patrika Pasara iz Momjana, pa Jurića, Uzelca i Matoševića. Ne brinem. Složili bi mi atraktivan i konkurentan kadar ako bi se odlučili na napredovanje. 

Atmosfera u i oko kluba zasigurno doprinosi i ovakvim rezultatima. Osobno imam informaciju da je kod vas u klub atmosfera zaista bajna. Koliko je i to pomoglo u osvajanju ovogodišnjeg naslova?

Ha, ha, ha. I do tebe je došla ta informacija! Istina, kao što smo prvaci na samom terenu, isto tako smo i prvaci u takozvanom “trećem poluvremenu”. Ovo što za nas rade neumorna Rozi Manin i njene volonterke, to je nešto što bi poželjela svaka sredina.

Milion ispečenih palačinki, torti, kolača i raznoraznih drugih delicija, bilo da igramo kući ili vani, nikada nije izostalo. Imamo sve. Od odlične momčadi, preko aktivne uprave, do truba, navijačkih rekvizita i u srcu samo dvije boje. Žutu i plavu. U klubu se zaista stvorila fenomenalna atmosfera tako da ni rezultat nije mogao izostati.

Neka posebna poruka za kraj ovog našeg kratkog razgovora?

Obavezno. Veliki, veliki pozdrav svim ostalim kolegama na njihovim uspjesima. Velike čestitke upućujem trenerima Alenu Juriću, Draganu Tomiću, Adrianu Belliu i Goranu Kostiću na ostvarenim rezultatima sa svojim momčadima. Lijepo je biti prvi!