Home Nogomet Treća ŽNL Istra INTERVJU | Mateo Bertoša: “Ne želimo još izlaziti s imenima, ali već...

INTERVJU | Mateo Bertoša: “Ne želimo još izlaziti s imenima, ali već sada mogu najaviti kako ćemo „napasti“ prvo mjesto u našoj prvoj sezoni!”

Povodom promjena u Novigradu i tamošnjoj nogometnoj realnosti, ostalo je nekoliko upitnika koje smo pokušali „izbrisati“ preko razgovora s novim sportskim direktorom kluba Novigrad-Cittanova, Mateom Bertošom.

Kada je došlo do prvih kontakata u vezi povratka u Novigrad?

Do kontakta je došlo prije kraja sezone kada me kontaktirao Matija Magdić i iznio mi ideju o formiranju seniora NK Novigrad-Cittanova te mi ponudio opciju, odnosno ulogu sportskog direktora.

Iskreno, puno smo razgovarali dok nismo definitivno zaključili da naša omladinska škola mora imati i seniorski pogon gdje bi na kraju naša djeca jednog dana se okušala u svom klubu gdje su i odrasli…

Koliko trenutno igrača ima seniorski spisak u NK Novigrad-Cittanova?

Još uvijek smo u fazi dovršavanja kadra za narednu sezonu te se razgovara s nekim potencijalnim pojačanjima, iako već sada imamo 15-tak igrača na spisku za početak pripreme za nadolazeće prvenstvo.

Tko je ovog ljeta već stigao u Novigrad, osim tebe i Totića? Koga nam možete već sad predstaviti?

Ne želimo još izlaziti s imenima. S nekima još dogovaramo, a s nekima smo tek stupili u kontakt tako da kroz par dana trebali bi to i zgotoviti.

Samo mogu reći kako se radi o respektabilnim imenima s puno iskustva i utakmica na zavidnom nivou. Naravno, tu će biti i nekolicina naših perspektivnih juniora koji će u budućnosti sigurno biti okosnica momčadi.

Na kojim pozicijama su vam potrebna pojačanja? Kakvu sezonu očekuješ?

Ako uspijemo dovesti igrače s kojima pregovaramo, mislim kako će to biti to za ovu godinu i ovu ligu. Ne želim podcijeniti ligu niti klubove u toj ligi, ali naše ambicije i ciljevi su, neću zasad reći puno, ali nešto veći.

Već sada mogu najaviti kako ćemo najozbiljnije „napasti“ prvo mjesto već u našoj prvoj sezoni. Ciljevi su jasni – jačati omladinsku školu, educirati trener i voditi klub transparentno i profesionalno.

Na kraju, želim se zahvaliti u ime NK Novigrad-Cittanova i našem gradonačelniku Anteu Milosu i Turističkoj zajednici na velikoj podršci i svim ljudima koji će prepoznati naš projekt za dobrobit naše djece i sportske zajednice Grada Novigrada!

Moram se zahvaliti i navijačima „Ultrasima“ koji su se skupili u velikom broju i iskazali veliki interes za povratkom na Laco. Spremaju i novu navijačku pjesmu, rade se i navijački rekviziti (šalovi i majice) te se nadam da će nas od naše prve službene utakmice podržavati i pomagati da budemo bolji, kako na terenu, tako i u nekim drugim segmentima našeg novog, perspektivnog Nogometnog kluba Novigrad-Cittanova!