Home HRVATSKA I SVIJET HT Prva HNL INTERVJU ZA PRVAHNL.HR | Raić Sudar: Ovaj tjedan je presudan, bez financijske...

INTERVJU ZA PRVAHNL.HR | Raić Sudar: Ovaj tjedan je presudan, bez financijske injekcije slijedi raspad sustava

SHARE
Darko Raić Sudar

Istra 1961 leži nepomično tražeći nekoga tko će “donijeti infuziju”. U takvoj situaciji, trener seniorske momčadi Darko Raić Sudar dao je kraći intervju novinaru Branku Stipkoviću za stranicu Prvu HNL.

Nemamo što izgubiti. Ako izostane rješenje, razići ćemo se svatko svojim putem – tužno, ne i rezignirano, priča Darko Raić-Sudar, trener bez treninga: – Istina je, ne vježbamo. Planirali smo startati 8. siječnja poput većine ostalih, u najgoroj varijanti dva dana kasnije”, piše na stranici Prve HNL.

Zanimljiv je i odgovor Raić Sudara vezan uz financijske dubioze: “Ne spada u moju domenu, makar štošta čujem, znam. Čini se da je kompletan dug oko dva milijuna eura. Prema igračima, trenerima, zaposlenicima, dobavljačima, prijevoznicima, državi. Nezgodna je blokada Fine zbog kunske protuvrijednosti za 300 tisuća eura. I otprilike dva milijuna kuna temeljem izgubljenih arbitražnih sporova. Sve to ulazi u spomenuta dva milijuna eura manjka, na što treba dodati vjerojatno 500 tisuća eura na kojima inzistira donedavni gazda Glover.”

Dugovi su nastali tijekom proteklih vremena, a najveći su prema sljedećim osobama: “Valja platiti dug treneru Pamiću te nogometašima Zlomisliću, Tomiću, Švraki, i Franjiću ako presuda postane pravomoćna. Bitno je to učiniti što prije, da ne rastu zatezne kamate.”

Raić Sudar je oduvijek bio direktan, tako je i sada rezonirao: “Nadamo se, žarko se nadamo da nas neće snaći niti jedan od dva crna scenarija. Ovaj tjedan je presudan. Bez sanacije s injekcijom i za neposrednu budućnost sve će biti utopija. Raspad sustava. Golema šteta, koju bismo morali izbjeći pošto-poto.”