SHARE

Eh, koliko znači zdrava i pozitivna atmosfera. O tome vam najbolje mogu svjedočiti u Labinu. Odigrali su Kovari dvije polusezone koje gotovo po ničemu nisu ličile jedna na drugu. Jesensku treba zaboraviti, a proljetnu uzeti kao nit vodilju.

Nakon 13 kola Labinjani su bili osam momčad lige s pet pobjeda i osam poraza, a već sedmi Uljanik bježao im je četiri boda. Treneru Škerjancu nije bilo lako, ne možemo reći kako je dočekan baš pozitivno, a onda je i sam sebi odmogao s pojedinim odlukama. Ipak, uspjeh u Kupu Hrvatske svemu je dao ljepšu notu.

No, na zimu se dogodila promjena i trener seniorske momčadi postaje Roberto Paliska, i to na pozitivnom valu koji se, nemojte se smijati, vrlo jasno očitao i na društvenim mrežama – nijedan trener u posljednje vrijeme nije dobio toliko puno pozitivnih komentara u kojima su popularnom „Paletu“ mnogi poželjeli sreću.

To se prenijelo i na ulice grada, a samim time i na teren. Epilog svega – samo je Grobničan bio kudikamo uspješniji od Labinjana na proljeće jer su osvojili 21 bod, jedan manje od Jadrana i Crikvenice. Samokritični Paliska će reći kako tu „nedostaju“ domaći trobodi protiv Vinodola i Cresa, ali zaista nitko ne može osporiti kako su Labinjani imali sjajno proljeće.

Najviše minuta ove sezone za Kovare odigrao je definitivno „probuđeni“ Gabriel Golja, čak 2214, u 25 nastupa. Preko 2000 minuta, osim njega, skupili su i Ivan Giljanović, Antonio Načinović, Ivan i Tony Macan te Valentino Stepčić.

Informacija o strijelcima može se gledati kao nešto pozitivno, ili nešto negativno. Naime, prvi strijelac Ivan Macan zabio je 14, drugi Valentino Stepčić 12, a na trećem mjestu klupskih strijelaca su Toni Rudan, Antonio Načinović i Ivan Giljanović sa po – dva gola.

Zanimljivo, ofenzivci su bili „najnestašniji“, Toni Rudan zaradio je čak osam žutih kartona, a Gabriel Golja šest. Kod crvenih kartona također – jedina dva dobili su Paolo Juričić i Valentino Stepčić. Edis Kurtić bio je kapetan u 22 utakmice, a u preostale četiri traku je ponio Ivan Macan.

Labinjani su u ovoj sezoni imali prosjek od 23,15 godina, što ih svrstava u sredinu ljestvice. Na kraju, može se reći kako je najveći dobitak za Rudar Trans Euro iskorištena prilika velikog broja mladih igrača koji su stasali iz omladinskog pogona.

Pappalardo, Fonović, Kos, Celić, Franković, Načinović, Bašić, Karić, Malkić, Hrvat i Juričić itekako su osjetili seniorski pogon i trećeligaško društvo te je to sigurno najveći dobitak za Labinjane u protekloj sezoni.