SHARE

Marčana je dovođenjem trenera Gorana Kostića, a onda i Agaja, Vazgeča i ostalih postala glavni favorit za naslov prvaka. I možemo reći da je u nekim etapama bilo napeto, ali ustvari, Marčanci su zasluženo predvodili karavanu do kraja i osvojili naslov prvaka.

Uz najboljeg igrača lige Ariana Agaja, treba spomenuti i Josipa Vazgeča te posebno Roka Dragešića koji je u naslov ugradio 11 pogodaka. Drugoplasirani Peroj ima prvog strijelca lige, Nikola Vučetić postigao je 19 golova.

No, osim njega, imaju Perojci nekoliko sjajnih igrača za ovaj rang natjecanja pa ova njihova pozicija ne čudi, pogotovo kada se zna kakav je Saša Rudan znalac i radnik od trenera. Ove godine nisu uspjeli, ali već naredne – ponovno su aspiranti za sam vrh, ukoliko ostanu na okupu.

Vjerojatno najljepša priča istarskog nogometa u proteklih par godina je Galižana. Nisu imali seniore, a onda su ih stvorili vlastitim snagama i entuzijazmom. Sada ne samo da imaju seniore, nego su oni mladi i treća momčad Treće ŽNL Jug. Svih 18 utakmica odigrao je odlični Lorens Popović, a prvih pet igrača s najviše nastupa rođeno je 2002. i kasnije. Bravo, bravo, bravo Galižana! U sedam utakmica pomogao je i legendarni Piero Moscarda, dva desetljeća stariji od tih momaka.

Neće se valjda naljutiti na nas Rašani ako kažemo da njima tu nije mjesto. Da, četvrto mjesto nije loš rezultat, ali klub i grad kao Raša moraju tražiti viši rang. Imaju određenu kvalitetu, a ako se na to uspiju nadovezati disciplinirano treniranje i ponašanje, onda će naredne sezone biti prvi kandidati za promociju. Elvedin Mulavdić i ove je sezone bio malo iznad suigrača, sa 17 golova.

Valdebeku je malo splasnula euforija nakon pokretanja kluba, ali još se stabilno drže pa petim mjestom mogu biti i zadovoljni. Činjenica je da ih je pojačao Vanja Ruba koji je sezonu okončao sa sedam golova. Bilo bi im idealno kada bi im se odnekud stvorio „dom“, a ovako im je drastično teže nego ostalima.