Home Nogomet Treća HNL Zapad INVENTURA – III HNL ZAPAD | NK Uljanik: Proljeće sezonu učinilo vrlo...

INVENTURA – III HNL ZAPAD | NK Uljanik: Proljeće sezonu učinilo vrlo dobrom

SHARE

Uljanik je, kao i mnogi u ligi, pokazao dva lica. Na jesen su osvojili 20 bodova što je bilo dovoljno za sedmo mjesto što je realno daleko ispod kvalitete momčadi. Proljeće su odradili sjajno, pobijedili sve domaće utakmice, upisali samo tri poraza i zasluženo okončali na četvrtom mjestu ljestvice.

Momčad je mlada, prepuna igrača koji se još uvijek nadaju ozbiljnoj nogometnoj karijeri pa im je svaki prijelazni rok zahtjevan. Međutim, postoje glasine kako se na Verudi želi igrati jedinstvena Treća HNL.

To u globalu znači kako Uljanik želi biti u samom vrhu naredne sezone, odnosno među tri najbolje momčadi. Za to će morati odigrati cijelu sezonu na način kako su odigrali minulo proljeće.

NAJVIŠE IGRALI

Najviše je minuta na terenu proveo Hisa Ramadani, 1991 minutu, dok je jedini još bližu Elvis Trešnjić s 1858 minuta.

NAJVIŠE ZABIJALI

Za „koplje“ ispred svih, Elvis Trešnjić. Postigao je čak 19 pogodaka, od čega čak 13 na proljeće. Drugi strijelac je kapetan Sebastijan Jokić, sa šest golova.

NAJVIŠE KARTONIRANI

Dobili su čak četiri crvena kartona, ali žutih i nije bilo previše. Po šest su zaradili Vigan Hoxha i Nikola Bogdan.

NAJBOLJI

Osim fantastičnog Trešnjića, Uljanikovci nisu imali baš klasičnog predvodnika. Dobru sezonu je imao i Ramadani, i Petrović, i Raković, ali prvi strijelac zaslužuje i ovu titulu.

OTKRIĆE

Marin Belančić došao je na zimu, „ispod radara“, a sada može birati gdje će nastaviti karijeru. Branič rođen 2001. godine igrao je na visokoj razini i u polusezoni skupio više od 1000 minuta.

KONAČNA OCJENA

Proljeće je za čistu „peticu“, nije to uopće sporno, ali jesen ruši ocjenu. Ako damo „trojku“ za sredinu ljestvice i 20 osvojenih bodova u 13 utakmica, onda je Uljanik ove sezone zaslužio čvrstu „četvorku“.