Home Nogomet Mlađi uzrasti INVENTURA JESENI | Juniori Rovinja dominantno predvode ligu u kojoj ne bi...

INVENTURA JESENI | Juniori Rovinja dominantno predvode ligu u kojoj ne bi smjeli biti

U Istri postoji liga koja se zove ŽNLI Juniorska, a u njoj igraju Medulin 1921, Buje, Banjole, Istra Pula, Vodnjan, Veli Vrh, Mladost iz Fažane, Istra 1961 II i Rovinj. U toj ligi mjesto su našle sve juniorske momčadi u Istri koje nemaju svoj „par“ pionira te oni klubovi koji igraju U15 i U13 lige.

Jesenski prvaci u toj ligi su juniori Rovinja koji su se nažalost tu našli ni krivi ni dužni. Rovinježi su, naravno, kao i svi drugi višeligaši, igrali ligu na razini NS Rijeka, međutim, iz godine u godinu problemi su postajali sve veći, a sve je kulminiralo time da juniori četvrtoligaša Rovinja igraju ovu ligu.

Oni su u osam susreta upisali sedam pobjeda i remi pa sa 22 boda predvode ligu. Iza njih su, sa 16 bodova ulazni kadeti Istre 1961 koji igraju sa starijim generacijama protivnika, a na trećem mjestu je fažanska Mladost s istim brojem bodova, ali nešto lošijom gol razlikom.

Veli Vrh i Vodnjan imaju 13 bodova, Istra Pula sedam, a Banjole pet. Na začelju su, s po četiri osvojena boda, Buje i Medulin 1921.

Najbolji strijelac lige je najmlađi seniorski strijelac u državi, David Jurić, s 12 pogodaka dok njegov suigrač Toni Tošić ima 11 postignutih golova. Na trećem mjestu ljestvice strijelaca je Gabrijel Divković iz pulske Istre.

Obzirom da se u ovoj juniorskoj ligi mogu koristiti ‘leteće’ izmjene, trener Rovinježa Vedran Jandrlić koristio je čak 22 igrača u tih osam kola, i to su igrali: Lazarić, Lavižati, Buljević, Čakarić, Tošić, Jurić, Pranjić, Kajfeš, Folo, Gargiulo, Zgrablić, Peteh, Damuggia, Tafra, Ušić, Martinčić, Ademaj, Rocco, Manzin, Matek, Zaharija i Čučković.

Previous articleStoja i Pula 1981 upisali glatke pobjede pred međusobni derbi
Next articleNI ŠOLDI, LOVE, BAKALAJA, PARA, BECI… U istarskom nogometu trenutno ozbiljna nestašica!