Home Nogomet Druga NL INVENTURA – NK JADRAN POREČ | Natjecateljski, cilj ostvaren, ali ajme –...

INVENTURA – NK JADRAN POREČ | Natjecateljski, cilj ostvaren, ali ajme – koliko je ova liga teška…

Nogometaši Jadrana iz Poreča ostali su SuperSport Drugoj NL, ali tek nakon pobjede u posljednjem kolu protiv Osijeka II, momčadi koja napušta ovo društvo. Dalibor Šuran i njegova momčad ostvarili su zacrtani cilj, ali treba reći kako ih je protekla sezona dobro “iscrpila”.

Porečani su osvojili 36 bodova, 17 na jesen i 19 na proljeće, i to na način da su bili jedan od najlošijih gostiju u ligi. Točnije, samo je Osijek II osvojio manje gostujućih bodova (5) od njihovih sedam te je to sigurno segment koji treba poboljšati u narednoj sezoni.

Također, treba obratiti pozornost da su 12 golova primili u posljednjih deset minuta ili nadoknadi, a u tome su najlošiji u ligi – dijele prvo mjesto s Trnjem. Međutim, bilo je i veoma pozitivnih stvari. Prije svega, neke utakmice na domaćem terenu oduševile su publiku i bio je vidljiv znatan napredak u igri.

Antonio Pavlić, vratar iz Rapca na privremenom radu u Poreču branio je 29 cijele utakmice, odnosno na golu je odradio 2610 minuta, a preko 2500 minuta su još samo dvojica koja vjerojatno zaslužuju najvišu moguću ocjenu za proteklu sezonu – Igor Lepinjica i Donato Bernobić.

Popularni „Lepi“ je s deset golova na kraju poravnat na ljestvici strijelaca s drugim Pazinjanom, Mate Ivetićem te je razvidno da se ta liga u Poreču bez ta dva dečka iz Pazina i ne bi igrala. Osam golova je dodao i odlični Oliver Sumić čime se zatvara „kostur“ najistaknutije petorke u sezoni.

No, porečki Jadran mora odraditi i odlično ljeto kako bi imao mirnu narednu sezonu. Jednostavno, SuperSport Druga NL pokazala se vrlo teškom, težom nego što je itko mogao zamisliti, što logistički, što financijski, što nogometno. Porečani se sada trebaju posložiti i spremiti kako naredne sezone ne bi morali u posljednjih 90 minuta s imperativom pobjede.