Home Nogomet Treća HNL Zapad INVENTURA – NK PAZINKA | Nije loše, ali moglo je to i...

INVENTURA – NK PAZINKA | Nije loše, ali moglo je to i bolje – pozitivu nosi nova uprava!

Onog trenutka kada je postalo jasno kako će Novigrad biti taj koji će ispasti iz Treće NL Zapad, u Pazinu kao da je pao motiv za narednu sezonu. Teško je bilo očekivati borbu za vrh, a dojam je na kraju da je u pojedinim trenucima nedostajao snažniji motiv.

Osvojili su na kraju 31 bod i mirno ostavili iza sebe nekoliko momčadi na račun kvalitete, što igračke, što trenerske, pa se sezona može nazvati zadovoljavajućom u domeni rezultata. „Grinta“ koje u Pazinu rijetko nedostaje, ove je sezone bila viđena tek „na refule“, poput pobjeda nad Krkom ili Nehajem na domaćem terenu, ispred vjerne Plave legije.

Najviše minuta, 2113, odigrao je Dominik Žgomba na desnom boku, a „ministar obrane“ Mauro Matike skupio je 2070. Iznad 2000 minuta još je samo kapetan Patrick Rabar koji je s pet pogodaka podijelio titulu najboljeg strijelca momčadi s jednim od najraspoloženijih ove sezone, Nikolom Ivetcom.

Ozbiljne pohvale zaslužuje i Mauro Mendiković, vratar koji je „uskočio“ u „jedinicu“ nakon odlaska Denića, a u proljetnom dijelu sezone momčad je primila jednaki broj golova kao i na jesen. No, Pazinka treba paziti jer su uz Buje najstarija momčad lige, a najviše minuta od juniora dobio je Mihael Slivar, 205 u sedam nastupa.

Obzirom na godine stožernih igrača, Pazinka je pred smjenom generacija, bez obzira što su se pojedini prvotimci i dalje spremni žrtvovati za plavi dres. No, poznavajući pazinsku mladost, tamo za budućnost ne treba strahovati.

Ipak, mnogi će reći kako je Pazinka u minuloj sezoni najviše ojačala van terena, a ne na njemu. U upravu kluba stigla je nekolicina mladih poduzetnika, redom sa sportskim pedigreom koji su u klub donijeli svježe ideje, ali na krilima igračkog i poduzetničkog iskustva.