Home Nogomet Četvrta HNL Zapad INVENTURA – NK VELI VRH | Napredak je evidentan, ali djeluje stihijski

INVENTURA – NK VELI VRH | Napredak je evidentan, ali djeluje stihijski

Nogometni klub Veli Vrh okončao je sezonu u Četvrtoj NL NS Rijeka na trećem mjestu, a glavni čelnik Pero Plavšić mora biti zadovoljan s nekoliko važnih stvari za klub. Prije svega, travnjak na Tivoliju je za svaku pohvalu, a seniorska momčad djelovala je ove godine poluprofesionalno.

No, dojam je da nije bilo puno dugoročnog planiranja već ih je „potegnuo“ rezultat. Primjerice, nakon 13 kola Velovršani su bila četvrta momčad lige, ali sa samo tri boda više od šestih Fažanaca. Jesenas su osvojili 23 boda, a na proljeće čak 32 te su bili najbolja momčad u 2023. godini.

Tu svojevrsne zasluge moraju ići i treneru Damiru Špici koji je evidentno napravio odličan posao. Naravno, veliki dio zasluge ima i spomenuti Plavšić, čovjek koji je na Tivoli doveo igrače koji su igrali kudikamo više nogometne rangove.

Prije svega, spomenuti moramo Ismara Hairlahovića. Od njegovog dolaska igra Velovršana se dobro promijenila na bolje, a postigao je i 10 golova. Ipak, prvo ime sezone mogao bi biti i Stefan Antanasković koji je zabio čak 17 golova te u mnogo utakmica bio velika prevaga.

Kad su u pitanju mlađi igrači, pljesak na kraju ove sezone zaslužuju Daniel Benčić i Irian Beviakva, dečki rođeni 2003. godine, koji su odigrali više od 1400 minuta. U tom segmentu je daleko iznad svih Patrik Vujica, 25-godišnji vratar koji je odigrao čak 2340 minuta. Kapetan je bio Nico Bakjac koji je također odigrao više od 2000 minuta.

Velovršani sada imaju ljeto u kojem se trebaju spremiti za viši rang. Pokazali su da mogu na terenu, ali činjenica je da kao klub nisu bili na razini trećeligaškog društva, pogotovo kada gledamo omladinski pogon.

Neće im biti lako, jačanje Uljanika, Medulina 1921 i Štinjana znači snažniju konkurenciju, ali Pero Plavšić je već u nekoliko navrata pokazao da zna što radi pa simpatizeri „narančastih“ ne trebaju strepiti.