Ostalo

ISTARSKI BOĆARSKI MERCATO: Novosti i “šuškanja” ima mnogo, čekaju se potvrde!

Sa prvim danom lipnja otvoren je prijelazni rok za boćare u Hrvatskoj, a mjesec dana kasnije imamo i prve izgledne transfere.

Najzvučniji transfer u istarskim klubovima trebao bi biti dolazak hrvatskog reprezentativca Marina Miličevića u pulskog prvoligaša. Odlazaka u redovima Puljana za sada nema, osim Davora Jelovice koji je klub napustio već nakon prvog dijela sezone.

Od dresa porečke Istre se, nakon četiri sezone, oprašta Mateo Načinović koji se vraća u riječki Vargon gdje je i započeo svoju prvoligašku karijeru. U svoj se kraj vraća i Bruno Kraljić, koji je prošlu sezonu pauzirao, te će sljedeće godine biti član superligaša iz Jadranova, Svetog Jakova.

Od prinova se u porečkoj momčadi za sada spominje sve izgledniji povratak Stevena Benolića, jednog od nositelja porečkog drugoligaša Špadići.

Od naredne će godine Superliga brojati tri momčadi iz Istre budući se Pazin vratio u najviši rang natjecanja. Njihov bi kadar trebao ostati nepromijenjen u odnosu na prethodnu godinu, a najveći se upitnici vežu uz dva Guština, Alena koji još uvijek nije odlučio o nastavku karijere te Benjaminu koji bi mogao ponovno zaigrati nakon što je prošlu sezonu pauzirao.

Kod ostalih superligaša treba spomenuti lanjskog prvaka iz Vrgorca koji se, prema dostupnim informacijama, neće natjecati u narednoj sezoni. Već smo spomenuli odlazak Miličevića u Pulu, a hrvatski reprezentativci Pero i Marin Ćubela trebali bi svoje karijere nastaviti u zagrebačkom Zrinjevcu.

Iz istarskih prvoligaša Funtane i Umaga za sada ne stiže previše informacija, a najveće je pitanje hoće li Emilio Bošković, lanjsko pojačanje Funtane, nastaviti svoju karijeru u istarskom klubu. Osim Boškovića, upitno je i gdje će karijeru nastaviti Filip Popović, mladi porečki boćar za kojeg je interes pokazao budući prvoligaš iz porečkih Špadići.

Upravo su Špadići jedan od najaktivnijih klubova na početku ovog “mercata”. Glasine o odlasku Igora Vretenara u slovenskog prvoligaša Skala Sežana nisu se pokazale točnima, što je velika vijest za porečkog prvoligaša koji će i sljedeće godine moći računati na njegove igre.

Ranije spomenuti odlazak Benolića bio bi zasigurno veliki udarac za klub, ali iz pouzdanih izvora saznajemo da je pred realizacijom prelazak dvojca iz pulske Verude, Nenada Ikića i Tome Okmažiča čime Špadići potvrđuju svoju kandidaturu za titulu i u novom rangu natjecanja.

U trećem rangu, koji je upravo stigao do svoga kraja, u ovom trenutku nema noviteta. Raša i Ročko polje uspjeli su zadržati status državnog ligaša, ali za nešto više bit će potrebno intervenirati u igrački kadar. Isto vrijedi i za Lindar koji je natjecanje završio kao osmoplasirani klub lige. Prvak 1. IBL Sošići također nema promjena u igračkom kadru.

Prijelazni rok boćara traje do konca srpnja kada ćemo znati u kakvom će sastavu i s kojim ambicijama istarski klubovi krenuti u novu sezonu državnih liga koje počinju u rujnu.

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031