Home Boćanje Druga HBL Sjever ISTARSKI BOĆARSKI VIKEND | Vodnjanci se popeli na vrh trećeligaškog društva

ISTARSKI BOĆARSKI VIKEND | Vodnjanci se popeli na vrh trećeligaškog društva

Boćari Labina prvi su puta ove sezone svoje Gradsko boćalište napustili pognute glave. U 5. kolu Druge HBL sjever Labinjani su kao domaćini s uvjerljivih 18:6 izgubili od povratnika u drugoligaško društvo i lidera prvenstva, Svetog Jakova iz Jadranova, koji je još jednom iskazao svoju kvalitetu i za sam naslov prvaka s obzirom na činjenicu da je i dalje jedini klub u ligi bez poraza.

Prva faza susreta završena je poravnatog rezultata (4:4), no sve što su domaćini uspjeli napraviti do kraja je pobjeda Slobodana Krstića nad Lorisom Polićem u preciznom valjanju. Kakvog je potencijala momčad iz Jadranova koja se stvara u boćarskom inkubatoru trenera Vjekoslava Matetića govori i činjenica da od četvorice glavnih snaga na susretu u Labinu niti jedan nema više od 20 godina.

Tako su u slavlju nad labinskim boćarima sa po tri pobjede sudjelovali 20-godišnji Karlo Šaban i 16-godišnji Lovro Šipek, dok su u po dvije pobjede sudjelovali 16-godišnji Filip Klarić i 14-godišnji Žarko Jerčinović. Labin u sljedećem kolu gostuje kod također novajlije u ligi Sesveta.

S domaćom pobjedom u istarskom derbiju nad Ročkim Poljem 14:10 boćari Vodnjana popeli su se na sam vrh Treće HBL zapad na kojem su bodovno poravnati s Kastvom. U derbiju kola Kastavci su naime s tijesnih 13:11 pobijedili Lindara, prekinuli njegov pobjedonosni niz od tri uzastopna susreta i spriječili ga da se upravo on ne pridruži Vodnjancima na čelu ljestvice.

Bumbarima je u preuzimanju liderskog mjesta pomogla i Selca Bračana koja je kod kuće pobijedila jednog od dosadašnjih lidera, crikvenički Gornji kraj Ladvić s uvjerljivih 18:6. Priliku da sam ne preuzme čelno mjesto prvenstva propustio je pak Umag koji je kod kuće samo remizirao sa riječkim Lučkim radnikom (12:12). Nakon tri startna poraza novajlija u ligi Svetvinčenat je upisao drugu uzastopnu pobjedu savladavši ovoga puta sa 18:6 na gostovanju u Rijeci fenjeraša Maria Gennaria koji je i dalje jedini u ligi bez osvojenog boda.

U sljedećem kolu oba lidera gostiju, Vodnjan kod Lučkog radnika, a Kastav u Svetvinčentu dok će derbi Buzeštine odigrati Ročko Polje i Selca Bračana.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za boćanje na otvorenom ponovno nisu odigrani brojni susreti u istarskim županijskim ligama. Stoga u Prvoj A IBL tek ovoga tjedna valja sačekati odigravanje susreta Sošići – Vrh kako bi vidjeli s kojim će zaostatkom Sošići otići na derbi jeseni u sljedećem kolu na gostovanje kod Raše.

No kompletirano je kolo u Prvoj B IBL u kojoj je do sada samostalno vodeće pulska Veruda pokazala da joj dvotjedna pauza nije dobro sjela. Verudeži su naime doživjeli prvi poraz sezone na gostovanju u Divšićima 12:10.

To međutim, da bi se osamostalio na čelu ljestvice, nije uspio iskoristiti Štandar Muntrilj koji je kod kuće sa 12:10 poražen od Rovinjskog Sela kojem je to druga uzastopna pobjeda s istim rezutatom. Puljane i Muntriljce su stoga na čelu ljestvice bodovno uhvatili Sveti Lovreč mladi koji su kod kuće sa 13:9 nadvisili Červara.

U nekompletnim kolima u Drugoj IBL Veleniki na sjeveru i Stepčići na jugu su sačuvali samostalne liderske pozicije. Veleniki su sa 14:6 bili bolji od Oslići i upisali četvrtu pobjedu za redom, dok su  Stepčići sa 16:4 pobijedili Režance i tako zadržali stopostotan učinak u sezoni nakom pet odigranih susreta.

U Trećoj IBL u skupini sjever I Brda su pobjedom nad Montarolom 12:8 iskoristili situaciju da je Sveta Marija na Krasu u ovom kolu bila slobodna, da bi se osamostalili na čelu ljestvice. Jednako kao i Brda maksimalan učinak nakon četiri odigrana susreta imaju Vižinada u skupini sjever II i pulska Sedra u skupini jug I.

U skupini jug II prvi poraz sezone Marića od Jurazina 14:6 iskoristio je labinski Rudar koji je pobjedom nad Jedinstvom iz Nedešćine 14:6 uhvatio bodovno Mariće na čelu ljestvice. Od svih županijskih trećeligaških susreta sljedećeg kola najveću pozornost privlače susreti Rudara i Marića, te porečke Mate Balote i Vižinade. (Kristijan Klarić, IBS)

Previous articleNAJAVA | II ŽNL – 7. KOLO | Plomin na najtežem zadatku, u Petroviji se očekuje ‘ljepotica’
Next articleAndrej Prskalo: Svaki osvojeni trofej je čast i zadovoljstvo