SHARE

Stigli smo do kraja jeseni. A za kraj je ostao istarski derbi na Prematinki u kojemu domaća momčad Banjola dočekuje starosjedioca u ligi, fažansku Mladost.

Društvo s Olive zadovoljno je svojom odrađenom jeseni. Neće oni ni ove godine u borbu za sam vrh, ali su već bodovno odmakli i onim najugroženijima, tako da je iza njih mirna jesen te još mirnije proljeće. No, svakako na Prematinku ne odlaze samo na izlet.

“Igramo u posljednjem ovogodišnjem kolu istarski derbi protiv ekipe Banjola koju poštujemo, respektiramo maksimalno i koja sigurno ne zaslužuje trenutno mjesto na tablici. Međutim, mi smo spremni odigrati pravu utakmicu, ostvariti pozitivan rezultat i prezimiti u gornjem dijelu tablice”. – kazuje nam prije istarskog derbija šef struke fažanske Mladosti, Sandi Popović.

Banjole su ove jeseni doživjeli stanoviti šok. Ostali su nakon 11 godina bez njihovog tvorca, “spiritus movensa” samoga kluba, trenera Dragana Tomića. Nogometu se nakon pet godina izbivanja vratio Nenad Lenić kojega smo kontaktirali pred posljednje kolo koje momčad s Prematinke dočekuje pod laganim imperativom.

“Čeka nas zadnje kolo, kolo u kojemu na Prematinku dolazi uvijek opasna Mladost koja ima kvalitetnu ekipu, par odličnih iskusnih individualaca i vrlo dobrog trenera. Želja nam je sezonu okončati pobjedom i na taj se način malo odmaknuti od pretposljednje pozicije na kojoj se sada nalazimo.

Nema nam u sastavu kapetana Emraha Ćosića zbog kartona, nedostaje i Paolo Luchesi zbog ozljede, no nadoknaditi ćemo njihovu ulogu na kvalitetan način. A nakon jeseni napraviti ćemo inventuru, vidjeti na kojim se pozicijama možemo ojačati te proljeće dočekati kudikamo spremniji u odnosu na ovu jesen.” – miran je i realan trener Banjola pred subotnji okršaj.