Home Nogomet Druga ŽNL Istra ISTARSKI NOGOMETNI MERCATO | Brtonigla NV kao PSG, Novigrad se pojačao igračem...

ISTARSKI NOGOMETNI MERCATO | Brtonigla NV kao PSG, Novigrad se pojačao igračem iz Hajduka

SHARE

PSG je u ovom ljetnom prijelaznom roku odradio sjajan posao, a u Istri imaju pandan u Brtonigli NV. Naime, klub sa sjevera dovršio je mnoge transfere ovog ljeta, a u proteklih par dana registrirali su pet igrača.

Reny Rabak ima na svojim leđima 36 godina, ali taj je vratar godinama priznat kao kvalitetan, a branio je za Buje, Istru iz Tara, Dajlu i mnoge klubove sa sjevera Istre. Iskustvo nosi i bivši kapetan Buja, a dosadašnji branič Moele, Aleksandar Uzelac.

Uz to, iz Moele je stigao kvalitetni ofenzivac Luka Čavarović, dok je iz Umaga stigao 21-godišnji Ardit Čadraki. Iz Savudrije je doveden Karlo Malbašić, 28-godišnji nogometaš koji je svojedobno u sisačkom Metalcu igrao i tamošnju Četvrtu HNL.

Pojačao se i Novigrad. Iz splitskog Hajduka, gdje je proveo protekle tri godine, na Laco je stigao 19-godišnji Luka Škare koji je u kadetima igrao Prvu HNL, zajedno s danas aktualnom splitskom senzacijom Biukom.

U Novigrad je stigao i Mislav Šimić, 17-godišnji nogometaš koji je dosad branio boje Čepina, a prije toga igrao je osječku Elektru, školu nogometa Hypo Limač i đakovačku Croatiu.

Iz Pazina je u Višnjan 1957 otišao Mateo Ritoša, a prvo pojačanje ovog ljeta doveo je i trećeligaš Rovinj. Raul Poldrugovac je 19-godišnjak koji je dosad igrao za Štinjan, Mladost Fažanu i Istru 1961, gdje je proveo devet godina te odakle je i došao na Valbrunu.