Home Nogomet Ostalo ISTARSKI NOGOMETNI MERCATO: Na Labinštini se ‘trguje’ kao na Wall Streetu, Višnjanci...

ISTARSKI NOGOMETNI MERCATO: Na Labinštini se ‘trguje’ kao na Wall Streetu, Višnjanci se ozbiljno pojačali

Iz nekog razloga ovog ljeta Labinština „trguje“ nogometašima više nego ostatak Istre. I ovog tjedna klubovi s Labinštine registrirali su nekoliko novih igrača. Prije svega, u Nedešćini su se „osladili“ i čelnici Poleta iz Snašića gdje će u narednoj sezoni igrati Marin i Lukas Franković i Dino Mahmutović, a stigao im je i Filip Faraguna.

Plominjani su u svoj kadar dodali još trojicu mladih nogometaša. Dorijan Licul je 20-godišnjak, stiže iz Jedinstva Omladinac, a iz Potpićna su došla dva još mlađa – Manuel Smilović je 19-godišnjak koji će stati na plominski gol, a godinu mlađi Patrik Horvat se „vraća kući“, u napad Plomina.

Osim ta dva kluba s Labinštine, ozbiljno se pojačao i novi županijski prvoligaš Višnjan 1957. Manuel Mamuzić je 17-godišnjak pristigao iz Istre iz Tara, odakle dolazi i Toni Barbić, bivši igrač Funtane i Jadrana koji sa svojih 29 godina sigurno donosi i dozu iskustva.

Vjerojatno najveće pojačanje dosad za Višnjance trebao bi biti Elvis Kastrati. Današnji slavljenik (sretan mu 28. rođendan) igrao je za četiri kluba s Poreštine – Jadran, Istru /T/, Funtanu i Vrsar, a radi se o veznom igraču koji će sigurno donijeti dimenziju više iskusnom strategu Staniću.