Home Nogomet Istra 1961 ISTARSKI ORIJENT 1/2 | Potez Fausta Budicina pokazuje ogromnu veličinu

ISTARSKI ORIJENT 1/2 | Potez Fausta Budicina pokazuje ogromnu veličinu

SHARE

Ne znam kako Vas, ali znate što mene boli više od lekcije nogometa koju je sinoć Orijent 1919 održao Istri 1961? To što ono najbolje što klub s Krimeje ima su dečki s istarskog područja. A mi, ne da ih nismo prepoznali kad je trebalo, nego mnogi ih ni danas ne respektiraju dovoljno.

Fausto Budicin ima mana, to je sigurno, ali izjava nakon jučerašnje utakmice sve briše.

„Ostvarili smo pobjedu koja ima okus poraza. U pripremi utakmice namjerno sam prepustio njima ulogu favorita, iako se pokazalo da imamo igrače koji mogu parirati Istri 1961. Bit ću malo samokritičan i reći da sam u prvoj utakmici možda zakazao na planu psihološke pripreme. Nismo gotovo pet mjeseci igrali natjecateljske utakmice, što se vidjelo posebno u uvodu utakmice na Kantridi, kada smo bili previše impresionirani. Unatoč tome, mislim da su se uz adekvatnu pripremu neke pogreške mogle izbjeći. Možda sam trebao neke stvari drugačije napraviti i zbog toga mi je žao“, rekao je Budicin za riječki SportCom i time pokazao o kakvom se čovjeku prvenstveno radi, a o njemu kao treneru neka govore rezultati.

Treneri, ali baš svi, imaju svoj ego, a Fausto Budicin je jedan od skromnijih koje sam upoznao. Mislim da to njemu samom često stvara probleme, ali zaslužio je sve počasti i pohvale. Zbog toga nikoga ne čudi što ga Puljani žele na klupi Istre 1961.