Home Nogomet Istra 1961 ISTARSKI ORIJENT 2/2 | Predstava na nivou liga petica – najbolji igrač...

ISTARSKI ORIJENT 2/2 | Predstava na nivou liga petica – najbolji igrač sinoćnje utakmice ponikao je u Kašteliru

U moru nedovoljno kvalitetnih igrača za Prvu HNL na jučerašnjoj utakmici Istre 1961 i Orijenta 1919 jedan je igrač odudarao. Adrian Liber odigrao je gotovo savršenu rolu, potpuno dominiravši u veznom redu te namjestivši svojim suigračima dva zicera i nekoliko itekako izglednih situacija.

Za one koji ne znaju, taj je dečko ponikao u NK Kaštelir Labinci. Iako živi u Vižinadi, sedmogodišnji Adrian na Huzalicu stiže 2008. godine te sve do 2015. radi u klubu gdje ga je trenirao Darko Zdrilić:

„Od samog početka je radio veliku razliku. I kad je igrao sa starijima, nije ružno reći da ih je zafrkavao, rolao, činio smiješnima djecu fizički jaču od sebe. I meni, koji sam vodio te klince, bilo je na momente neugodno jer svaki turnir koji smo igrali, on je osvojio nagradu za najboljeg igrača i strijelca“, kaže nam Zdrilić koji i danas se često čuje s mladim Liberom koji i u uzlaznoj putanji svoje karijere ne zaboravlja odakle je krenuo.

„Da, pratim ga godinama i sigurno mi je drago što uspijeva u svom naumu. Radi se o zaista specifičnom karakteru, veoma posvećenom i prizemnom. Mnogi ne znaju da je on nastupao u jednoj godini za četiri reprezentativne selekcije, U17, U18, U19 i U20″, kaže Zdrilić pa dovršava:

“Nema razloga skrivati, jedan je izbornik rekao da je Palaversa ostvario milijunski transfer, ali da je Liber iznad njega u reprezentaciji. U Rijeku je otišao 2015., iako se teško sjetiti kluba u Hrvatskoj koji ga nije htio, od Istre 1961 do Dinama i Hajduka.“

Inače, došli smo do podataka da je Liber sinoć pretrčao 11,1 kilometara na utakmici, od čega 200 metara u sprintu, što je prema dostupnim podacima, na razini liga petice! Za kraj, treba spomenuti još jednu zanimljivu činjenicu.

Kada je došao 2015. u učenički dom u Rijeci, unutar klupskih struktura dogovorili su da ga posjeti njegov idol Ivan Močinić. Postoji i fotografija na kojoj je Adrian vidljivo impresioniran svojim tadašnjim idolom.

Sinoć je Adrian Liber pokazao da ide putem svog idola kojeg je, barem u večerašnjoj utakmici, itekako nadmašio. Sretno Adrian, što manje ozljeda i što više sjajnih poteza kao sinoć na stadionu Aldo Drosina!