Home Nogomet Prva ŽNL Istra Istinski derbi u Funtani

Istinski derbi u Funtani

SHARE

Osmo kolo donosi nam derbi dvije momčadi koje su sa pravom i sa razlogom u samom vrhu ovogodišnjeg poretka. Ližnjanci imaju taj jedan jedini poraz koji datira od 03. rujna i prvoga kola kada ih je na Šaraji svladala Iskra. No, nakon toga, zabilježili su pet pobjeda i remi sa liderom iz Banjola.

Funtana pak, uz Banjole, jedina je momčad bez poraza. Malo su Funtanjane omele neodlučene utakmice, no i ona u Svetvinčentu, ona kod Mladosti, te ona sa Žminjem, realnost su ovogodišnjeg natjecanja.

Zamolili smo pouzdanog vratara Funtane, Gianfranca Milocania, za kratku najavu derbija koji je na rasporedu u nedjelju. “Ližnjan je uvijek tu negdje, u vrhu. Dobra su i čvrsta momčad, a ove godine su sigurno među dvije-tri najbolje momčadi ove lige. Mi smo se polako ekipirali nakon sezonskih obveza, odlično treniramo i odaziv igrača je vrlo dobar.

Smatram da imamo kvalitetnu ekipu i da nam je mjesto u vrhu tablice. Trener Dorčić radi odličan posao sa nama, ima puno povjerenje u nas, a na nama je da mu to uzvratimo što boljim rezultatima. Bez obzira na neospornu kvalitetu Ližnjana mi igramo kući i interesira nas puni plijen”. – optimističan je dugogodišnji vratar Funtane.

Velovršanin Marko Kontošić, već je dugi niz godina ubojita špica ližnjanske momčadi. Nekada svoj doprinos daje sa klupe, najčešće kao prvotimac, no svakako je sugovornik koji ima što reći o derbiju:

“Funtana je top momčad. Ove godine pojačana pojedincima iz višeg ranga, no ja svakako očekujem tvrdu utakmicu sa puno lijepih poteza. Vjerujem da ovo gostovanje možemo okončati neporaženi i nastaviti sa pozitivnim rezultatima”. – kratak je bio “Konte”.

Napomenimo i činjenicu kako vrlo vjerojatno za Ližnjance neće nastupiti Jelenić i Todorov koji osjećaju određene probleme sa ozljedama iz proteklog kola protiv Smoljanci Slobode. No, danas je ipak srijeda, a do nedjelje je dosta vremena za njihov eventualni oporavak.