Home Nogomet Istra 1961 Istra 1961 je prema kladionicama blagi favorit protiv Lokomotive, a Catala poručuje:...

Istra 1961 je prema kladionicama blagi favorit protiv Lokomotive, a Catala poručuje: “Trebamo biti pozitivni, ući u utakmicu s dobrom energijom…”

U petak se održala tiskovna konferencija uoči utakmice desetog kola SuperSport HNL-a, između Istre 1961 i Lokomotive. Utakmica je na rasporedu sutra, 2. listopada u 18:00 sati na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Za Istru 1961 pravo nastupa nema Dario Marešić, zbog tri žuta kartona. Zanimljivo, prema kladionicama je Istra 1961 favorit, iako blagi. Utakmicu su najavili glavni trener David Catala i igrač Mladen Devetak.

„U ponedjeljak je za nas nova prilika, nakon dva negativna rezultata. Trebamo biti pozitivni, ući u utakmicu s dobrom energijom kao i uvijek i naravno, pokušati uzeti tri boda. To će biti naša namjera od početka utakmice pa sve do posljednje minute, idemo za dobrim rezultatom“, kaže Catala pa dodaje:

„Mislim da će Lokomotiva pokušati snažno pritisnuti, ali naša ideja ostaje ista, pokušati što je više moguće zadržati loptu, imati posjed i zabijati golove, što i je bit nogometa. Uvijek je glavni cilj pogodak i to je ono što nam je na prošlim utakmicama nedostajalo i na čemu moramo poraditi“, poručuje trener.

Pred mikrofon je stao i bivši igrač talijanskog Palerma, Mladen Devetak: „Očekuje nas jedna tvrda utakmica protiv Lokomotive, kao i prvo kolo kad smo igrali kod njih u gostima. Pripremali smo se ovog tjedna za tu utakmicu, bit će sigurno teško jer dolazimo iz dva poraza, potrebni su nam bodovi i potrebna nam je prva pobjeda kod kuće. Mislim da su jedna kompaktna ekipa, imaju perspektivne igrače i individualno su jako nezgodni. Imamo kvalitetu, stvaramo šanse ali trebamo ih i realizirati.“

Utakmicu će suditi Mateo Erceg iz Benkovca, a pomagati će mu Marjan Tomas iz Vladislavaca te Kruno Šarić iz Županje. VAR sudac će biti Ante Terzić iz Podstrane, dok je delegat Jure Zečević iz Knina.

Standings provided by Sofascore
Previous articleElvis Trešnjić pokazao kako se najbolje obračunati s novinarima
Next articleFantastična predstava porečkih rukometaša, protivnik “zaleđen na -14”