Home Nogomet Mlađi uzrasti Istra 1961 osvojila kadetski kup NSŽI-a, ali iznenađujuća priča su mladi finalisti...

Istra 1961 osvojila kadetski kup NSŽI-a, ali iznenađujuća priča su mladi finalisti iz Savičente

Momčad Smoljanci Sloboda s trenerom Sašom Lukmanom

Iako su čelnici NSŽI-a odlučili kadete ‘nagraditi’ finalom Kupa u Valbandonu, kako bi se što više smanjili troškovi – a na kome racionalizirati, ako ne na djeci, odlučili smo objaviti priču o finalu kadetskog Kupa Istre. Bez obzira na to što su omladinski Kupovi već godinama našem Savezu nešto što se mora „odraditi“, rodila se jedna lijepa priča u kadetskom izdanju.

Prije svega, treba reći da su Kup Istre za kadete osvojili igrači Istre 1961 Dalibora Bošca, i to uvjerljivo, slavivši 9:0 protiv Pazinke, 3:0 protiv Uljanika i 4:0 pobijedivši u finalu – Smoljance Slobodu. Mladi Savičentini su ih dobro namučili, pa je prvi gol za Istru 1961 postigao kapetan Mauro Perković početkom drugog dijela, a do kraja u strijelce su se upisali Noz Kristaj (2) i Josip Hmura.

No, odabrana vrsta trenera Saše Lukman napunila je ponosom cijeli klub iz Savičente. Naime, treba reći da su na putu do finala „rušili“ višerangirane momčadi poput Novigrada (3:2) i fažanske Mladosti (1:0), pa za budućnost nogometa u Svetvinčentu ne treba brinuti.