Home Nogomet Istra 1961 Istra 1961 po nekakav plijen u Maksimir

Istra 1961 po nekakav plijen u Maksimir

SHARE

Pulska prvoligaška družina izgleda iz dana u dan sve bolje. Štogod o njima mislili, na koji ih god način promatrali, činjenica je da Istra 1961 iz dana u dan raste.

Maknemo li sa strane po petnaestak tragičnih minuta u utakmicama protiv Rijeke, protiv Šibenika i protiv Lokomotive, dolazimo do činjeničnog stanja kako su Puljani u svim ostalim utakmicama bili i više no ravnopravan suparnik.

Pula i Istra, grad i regija, naučeni su na to da je odlazak na Maksimir izgubljena “štorija”, da je odlazak u Maksimir samo dan u kojemu ionako nemaš što izgubiti. Malo vidiš svijeta i to je to. No, je li to uistinu i nadalje tako? Može li se išta promijeniti već ove nedjelje?

Dvaput su Puljani otkinuli bod u Maksimiru. Davne 2005. godine, te prije nepunih pet godina kada je Goran Roce postigao pogodak za izjednačenje i zasluženi bod. No, ovo je godina, odnosno ovo je vrijeme u kojemu je Dinamo ipak opterećen i natjecanjem u UEFA Europskoj ligi, a kadar mu definitivno nije onakav kao prethodnih godina.

Puljani, uz pristup kao protiv Gorice, kao protiv Osijeka, i kao protiv Rijeke (u jednom dijelu susreta), mogu se nadati da Maksimir mogu napustiti neporaženi.

Pitanje je samo da li i oni vjeruju u to…

Susret je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 15:00 sati a delegirana sudačka trojka su Mario Zebec, Bojan Zobenica i Nikola Kečkiš, uz podršku VAR suca Zdenka Lovrića.