Home Nogomet Istra 1961 Istra 1961 u Osijek ide otvorenog garda!

Istra 1961 u Osijek ide otvorenog garda!

Nikada sa većom i sa izraženijom ambicijom momčad Istre 1961 nije odlazila put Osijeka. Izdanja koja momčad pokazuje iz kola u kolo ovoga ih puta ne stavlja u poziciju “outsidera” premda je momčad Osijeka nakon odlaska Nenada Bjelice uhvatila zalet i nanizala sa pozitivnim rezultatima.

No, momčad trenera Gonzala Garcie, ne samo po njegovim riječima, već i po mišljenju mnogih hrvatskih nogometnih stručnjaka ima kapaciteta nadigravati se u nogometnoj igri sa svakom HNL momčadi. I premda Osijeku treba priznati da zaista izgleda sve snažnije i psihološki sve čvršće, Istra 1961 na put u Osijek ne odlazi sa bijelom zastavom.

Da, nedostajati će momčadi s Laconova i Luka Hujber i Advan Kadušić, a znamo li da u sastavu već duže vrijeme nema povrijeđenog Matea Lisice, taj problem desne strane pulske obrane je izraženiji no ikada. Ali vjerujemo da će Garcia pronaći adekvatno rješenje koje će u subotnjem susretu položiti neugodan ispit kod trećeplasirane momčadi SuperSport HNL-a.

Osijeku ne nedostaje nitko, barem ne zbog žutih kartona, no upitna je nekolicina igrača zbog ozljeda. Ali stručni stožer Osijeka kojemu je na čelu Ivica Kulešević, iz “mrtvih” je ionako u zadnje vrijeme izvukao i Šimu Gržana, a posebice Miju Caktaša koji je u posljednja dva kola postigao četiri pogotka, pa sada sa vrha ljestvice strijelaca u društvu Belje, Oršića i Livaje gleda na ostatak društva.

Susret je na rasporedu u Gradskom vrtu sutra sa početkom u 16:55, a zadataka da ga pošteno i mirno privedu kraju dobili su Goran Pečarić iz Zagreba sa svojim pomoćnicima Ivanom Mihaljom iz Velike Gorice i Antom Marićem iz Zagreba, dok je VAR soba pod kontrolom Igora Pajača iz Svetog Ivana Zeline.

Previous articleNAJAVA | Sesvete-Jadran | Dalibor Šuran: “Iz bloka u tranziciju”
Next articleStoja u Pazinu osvojila istarski dio Kupa Krešimir Ćosić