Home Nogomet Istra 1961 Istra 1961 u potrazi za mrvicama protiv Hajduka

Istra 1961 u potrazi za mrvicama protiv Hajduka

SHARE

Puljani su u prvenstvo ušli shodno očekivanjima svojih simpatizera. Pobjedom protiv Dragovoljca na koju su nadovezali neočekivani uspjeh nad momčadi Nenada Bjelice. I upravo je taj uspjeh dao nekakve naznake da bi Istra 1961 mogla nešto učiniti i kod Šibenika. Međutim, dobili smo ‘ćorak’.

U dvotjednoj pauzi, pulska se momčad dobro odmorila. Nakon poraza protiv Opatije, u utakmici u kojoj ne da su nadigrani, nego su i poniženi, Puljani su dobili zasluženi odmor da se malo odmore i opuste od teških zahtjeva koji su pred njima, a prvi od tih zahtjeva je dolazak Hajduka na Drosinu.

Ne tako davno, posljednjega dana prošlogodišnjeg listopada, pod vodstvom Fausta Budicina pulska je momčad pogotkom Vuka došla do pobjede nad splitskim ponosom. Čekalo se na tu pobjedu preko pet godina, a imam osjećaj da će se i na novu morati čekati još toliko.

Splićani u Pulu dolaze kao izraziti favorit. Jedini problem koji imaju trenutno je ozljeda Mađara Lovrencicsa, i baš taj desni bok Splićana, i defenzivno i ofenzivno predstavlja najveću muku koju Gustafson trenutno ima. No, ako je nije riješio u ova dva tjedna, onda niti neće.

Kako bilo, sraz na Drosini, pred cijepljenom publikom očekuje nas u nedjelju sa početkom u 17:00 sati uz dirigentsku zviždaljku Daria Bela, te pomoćne palice njegovih pomoćnika Krune Šarića i Dina Kneza. Sve će to iz VAR sobe nadgledati i nervoznima nas činiti Dario Kulušić i Goran Perić.