SHARE
Goran Roce u skoku (FOTO: NK Istra 1961)

Na terenu broj pet u Medulinu danas su snage odmjerili nogometaši Istre 1961 i mlada istarska selekcija koju je okupio predsjednik Zbora trenera IŽ Zoran Peruško kako bi bio „sparing“ partner novokomponiranoj momčadi trenera Manola Marqueza Roce.

Dojam je da je pred pulskim prvoligašem još puno posla, jer u prvom dijelu, osim dva pogotka od kojih je jedan potpuno slučajan, vrijedi izdvojiti još samo gredu Andree Ottochiana nakon ulaska u sredinu s lijeve strane.

U nastavku, kad „gosti“ više nisu mogli fizički parirati, napunjena im je mreža, a Istra 1961 se zaustavila na broju šest. Što se tiče pulskog kadra, osim nekoliko igrača iz Alavesa B, u oči „upada“ mladi riječki vratar Lovro Majkić te mladi albanski ofenzivac Eraldo Cinari.

No, uvjerljivo najbolje su izgledali baš „starosjedioci“, prije svih Tomislav Čuljak koji je zaigrao na poziciji zadnjeg veznog, a od „novaka“ u momčadi, najviše je pokazao Nicolas Senzemba na lijevom boku. Ostali nisu izmamili previše uzdaha.

Posebno je malo pokazao 26-godišnji Lee Lynch, irsko krilo koje je poniklo u West Bromwich Albionu. No, osim dva nastupa za U17 reprezentaciju svoje države u 2008. godini, ostatak sportske karijere nije za pohvalu. Bio je tu i Julio Rodriguez, 22-godišnji stoper pristigao iz španjolskog Recreativa, a spomenimo i da je dva gola postigao Adrian Fuentes, veznjak koji je lani igrao za Alaves B.


Medulin – Teren broj 5 – Gledatelja: 150

ISTRA 1961 – SELEKCIJA ISTRE 6:0 (2:0)

Strijelci: Fuentes (2), Maksimović, Cigari, Blašković i Roce

ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Julio, Rufati, Ružić, Ivančić, Francoic, Ottochian, Maksimović, Cinari, Miljanić

Još su igrali: Landeta, Majkić, Radetić, Franić, Ramadani, Burić, Čuljak, Lynch, Fuentes, Klarić, Roce, Blašković, Senzemba

Trener: Manolo Marquez Roca

ISTARSKA SELEKCIJA: Pavlić, Krajcar, Bernobić, Kurtić, Batel, Marić, Lepinjica, Mofardin, Maružin, Ibrahimović, Macan

Još su igrali: Peruško, Ilić, Nišević, Vlizlo, Radman, Kazalac, Šegon

Trener: Zoran Peruško