SHARE
FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Pred pulskim je nogometašima jedan od prvih trenutaka istine. Da, dobro ste pročitali. U Pulu, istina je, stiže Osijek, ali Osijek koji je totalno izrauban u ovoj sezoni, Osijek koji je totalno promašio srpanj, a Istra 1961 može učiniti i to da promaši i kolovoz.

Mišljenje je u redakciji bilo kako će prva prava prigoda za Istru 1961 biti sljedećeg vikenda kada Puljani odlaze na Šubićevac, no prava prigoda za pomicanje s mrtve točke je upravo ova subota. Dolazak Osijeka u Pulu događa se u najbolji mogući trenutak.

Osijekova statistika je neumoljivo blijeda. Momčad je to koja “zaprijeti” tijekom susreta tri do četiri puta. Momčad je to koja nema ni u povojima riješenu napadačku igru, ali je to i momčad čija je defanzivna struktura napuknuta. Pokazali su to svi suparnici tijekom ove godine. Od Gorice, preko Lokomotive i Kazahstanaca do Slaven Belupa.

Puljani su blijedi, istina je. I to izuzetno blijedi, anemični i nemoćni. No, ovo je susret kojega je, ako pruže potreban “fight”, potrebnu agresiju, moguće riješiti u svoju korist. Puljani imaju problema, no pulski su problemi u ovom trenutku mizerni u odnosu na one koje ima momčad iz Gradskog vrta.

I to treba znati iskoristiti!

Susret je na rasporedu ove subote od 21:00, a čast da bude prva zviždaljka susreta dobio je Patrik Kolarić iz Čakovca kojemu će mahanjem sa strane pomagati Jerko Crnčić iz Vrbovca i Nikola Kečkiš iz Virovitice. VAR soba je pod nadzorom Maria Zebeca iz Cestice.