Home Nogomet Istra 1961 U jurnjavi za pozicijom broj sedam

U jurnjavi za pozicijom broj sedam

SHARE

Bližimo se polovici prvoligaškog natjecanja, a stvari su za Puljane sve jasnije. Nakon nekoliko uzastopnih dobrih rezultata, ali i više no dobre igre, doživjela je pulska momčad poraz u Osijeku. No, poraz kod jednog od favorita ovogodišnjeg natjecanja možemo svrstati u kategoriju “očekivani”. Nije ih poraz uznemirio, već sada, nakon reprezentativnih obveza čekaju Šibenik.

Ne da im uzvrate za težak poraz u prvoj četvrtini natjecanja, stvar osvete trebala bi biti u profesionalnom nogometu na posljednjem mjestu, već iz razloga što trobod protiv Šibenika nosi dodatni trokorak prema miru.

Bilo kakva priča o jurnjavi za Goricom i Lokomotivom je bespotrebna. Neke se stvari ne mogu i neće se dogoditi preko noći. No, ostaviti iza sebe Šibenik, Slaven Belupo i Dragovoljac, za ovu bi jesen bilo i više no dovoljno. Konačno su Puljani u situaciji da se nakon sedam-osam uzastopnih sezona ne bore za goli život, a kada je tako, onda se lakše istrči na teren, onda se mirnije odigra susret, ali te onda i lopta ponekad nagradi.

A momcima sa Drosine treba ove subote od 17:05 upravo to. Da ih i lopta malo nagradi, barem onako i onoliko koliko je Šibenčane nagradila u prvom susretu odigranom na Šubićevcu. Više od toga i ne treba.

Utakmicu će pod kontrolom imat Goran Pečarić iz Zagreba, pomoć će mu sa zastavicama uz out liniju osiguravati Bojan Zobenica iz Velike Gorice i riječanin Luka Pajić, a nadgledanje onih sumnjivih VAR situacija pod budnim će biti okom zagrepčana Ante Čuljka.