Home Nogomet Treća HNL Zapad ISTRASPORT INVENTURA | 3. NL ZAPAD | NK RUDAR: Stoperski par i...

ISTRASPORT INVENTURA | 3. NL ZAPAD | NK RUDAR: Stoperski par i Paolo Juričić odveli Rudar do četvrtog mjesta

Ponajbolji istarski trećeligaš je ove jeseni momčad sa Zelenica. Četvrto mjesto koje su ostvarili uspjeh je kojemu su stremili i kojemu su se nadali, premda momčad, individualno gledajući, ni izbliza ne posjeduje onu kvalitetu koje su imale neke ranije labinske momčadi.

No, to je svakako dobra politika novog predsjednika Rudara, Sandia Dobrića, koji je mladim domaćim dečkima pružio prigodu da pokažu što znaju, a oni su to odlično iskoristili.

Samo su kapetan Edis Kurtić i njegov stoperski kolega Antonio Načinović odigrali apsolutno sve minute ove jeseni, a njima je uz bok prvi strijelac momčadi, mlađahni Paolo Juričić koji je suparničke mreže tresao sedam puta i pokazao svima kako je trenutno najeksponiranije ime u labinskom trećeligašu.

Dodamo li na njih trojicu sve kvalitetnijeg vratara Paula Blažinu, oporavljenog Roberta Dadića, što starijeg to opasnijeg Tonia Rudana, te fenomenalnog asistenta Gabriela Golju, onda je jasno da Roberto Palliska (trener kojega svojim papirima pokriva Franko Čupić), može biti zadovoljan kosturom svoje momčadi.

U taj kostur fenomenalno su se ove jeseni uklopili mladi Nardi Hrvat, Adin Halilčević, Dilan Bašić i Marin Biljuh koji su odlično iskoristili svoje minute tijekom ove jeseni te pokazali kako na Zelenicama za labinski klub nema brige.

Neće momčad sa Zelenica vjerojatno do konca natjecateljske sezone ostati na ovoj visokoj poziciji, obzirom da niz klubova, konkretno njih sedmero opasno prijete poziciji broj četiri, no labinska je momčad zaslužila da uživa u onome što je učinila tijekom ove jeseni, a učinila je puno.

Na svom su travnjaku poraženi samo od Kraljevice, a u rezultate koje posebno vrijedi izdvojiti svakako spada remi kod Vinodola, kao i remi sa Krkom na Zelenicama, te osvajanje boda u vječitom derbiju na gradskom stadionu u Pazinu. I u tim su susretima “Kovari” pokazali da u njihovim redovima ima dovoljno “špirita” i “grinte”, te da ovu momčad čeka vedra budućnost.

Budućnost koja neće biti sazdana od nekih pretjeranih ambicija, ali budućnost koja će biti mirna i sigurna. Labinski ponos takvu budućnost svakako i zaslužuje.


Previous articleU subotu završnica boćarskog turnira “Eliđo Blažević – Renato Velenik”
Next articlePredstavnici Iskre kod Glavičića: “Gradnja nogometnog terena je velika potreba svih labinskih klubova”