Home Nogomet Treća HNL Zapad ISTRASPORT INVENTURA | 3. NL ZAPAD | NK ULJANIK: Najugodnije iznenađenje jesenskog...

ISTRASPORT INVENTURA | 3. NL ZAPAD | NK ULJANIK: Najugodnije iznenađenje jesenskog dijela prvenstva

I premda je labinski Rudar sa bodom više od Uljanika plasiran jedno mjesto više na prvenstvenoj ljestvici, pulsku momčad možemo komotno okarakterizirati kao najugodnije iznenađenje jesenskog dijela natjecanja u trećoj nogometnoj ligi ovog našeg područja.

Puno se toga ovoga ljeta događalo u klubu sa Verude, no svi ti događaji nisu pretjerano utjecali na psihološko stanje kadra Saše Kolića, koji se uhvatio u koštac sa svim problemima koji su pred njim iznikli i korak po korak, dan po dan, trening po trening, ponovno je stvorio momčad koja može biti na ponos njemu, ali i na ponos svih onih kojima su Verudeži prirasli srcu.

Uzmemo li u obzir i činjenicu kako su zbog radova na svom terenu Uljanikovci odigrali devet od dvanaest susreta u gostima, tada je njihov uspjeh u ostvarenom petom mjestu nakon jesenske etape još izraženiji i daje im veliki zamašnjak za ono što ih čeka na proljeće koje bi moralo biti “njihovo”.

Robert Raković, koji sa svojih osam postignutih golova dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca na trećeligaškom zapadu, bio je kotačić na koji se momčad Saše Kolića oslanjala u ofanzivnom dijelu nakon što je ovog ljeta ostala bez Elvisa Trešnjića koji je preselio u Karlovac.

No, neovisno o njegovom golgeterskom učinku, Rakoviću uz rame možemo i moramo  pridodati Tonya Macana, Kristiana Batelića, Paola Matteonia, ali i Domagoja Maksa Jereba te Sandia Mofardina i Sebastiana Jokića kao tvorce svega dobroga što je Uljanik pokazao tijekom ove jeseni.

Saša Kolić dao je i prigodu mnogim igračima iz omladinskog pogona da ugrabe svoje mjesto među prvotimcima, pa su igrači poput Martina Lozančića, Filipa Posaveca i Luisa Veličkovića, ukazanu priliku objeručke prihvatili.

Sve navedeno, a posebice ukoliko svoju ozljedu zaliječi Dino Radetić i potpuno se stavi na raspolaganje momčadi, jasno daje do znanja da će Uljanikovo proljeće ponovno biti veoma uspješno i bodovno učinkovito.