Home Nogomet Četvrta HNL Zapad ISTRASPORT INVENTURA | 4. NL NS RIJEKA | NK VELI VRH: Angažman...

ISTRASPORT INVENTURA | 4. NL NS RIJEKA | NK VELI VRH: Angažman Denisa Bošnjaka i trenersko pitanje dva su aktualna problema “narančastih”

I prošle je godine koja je bila godina inauguracije kluba u viši rang natjecanja, uprava kluba s Tivolia pred svoje momke zadala stanovite ambicije.

Jasno je kako predsjednik Velog Vrha, Pero Plavšić, ovaj domet i ovaj rang svoje momčadi ne doživljava kao ostvarenje nogometnih snova, pa je pred “narančaste” stavljen imperativ ostvarenja što boljih rezultata, odnosno borba za viši rang natjecanja.

Nije Plavšić spavao. Vratio je u momčad Luku Špelića, ali je i doveo ovoga ljeta dva “dragulja”. Stefana Antanaskovića i Ismara Hairlahovića, koji su svoje karijere gradili na mnogo višim nivoima od ovoga u kojem nastupaju “narančasti”.

Kada objektivno i realno sagledamo jesenski učinak Velog Vrha ne možemo im pronaći zamjerku. Vjerojatno bi i oni sami željeli da su protiv Otočca na svom travnjaku uzeli puni plijen umjesto boda, ali u ovom trenutku, sa osam bodova zaostatka za liderom, Velovršani mogu biti zadovoljni učinjenim.

U golijadama su svladali Lokomotivu i Klanu u gostima, što nikako nije zanemariv učinak i zanemariv uspjeh, pa momčadi zaista ne treba tražiti mane premda ih svakako i oni imaju.

Povratkom Denis Bošnjaka iz obližnjeg Štinjana dalo se naslutiti da Velovršani riješavaju problem prve špice, no od povratka na Tivoli, Bošnjak je zbog stanovitih problema sa kojima se suočio bio u konkurenciji samo na susretu u Banjolama, stoga se od njega očekuje da na proljeće opravda svoj angažman u što vjeruju i u samom klubu.

Neće se zasigurno Plavšić ograničiti samo na Bošnjakovom angažmanu, već će dodatno ojačati momčad tijekom ovog prijelaznog roka sa minimalno još dvojicom kvalitetnih igrača, ali i sa trenerom.

Naime, momčad s Tivolia već drugu godinu nema licenciranog trenera, a za bilo kakav željeni iskorak morati će dovesti llicenciranu osobu u klub jer na ovakav način njihove ambicije ne izgledaju ozbiljno.

Podsjetimo se, prošle su godine “švercali” Darka Busera koji nema odgovarajuću licencu, dok su ove godine krenuli sa Vladimirom Brmbolićem koji je morao zbog bolesti odustati.

Nakon toga nastavila se njihova trenerska agonija, pa ih je u dva kola vodio stanoviti trener čijega se imena u trenutku pisanja teksta, uz najbolju volju ne možemo prisjetiti, da bi ih u nekoliko navrata s klupe vodio jedan od braće Mavrić, ali kao predstavnik kluba, što, priznati će i sami sebi, izgleda prilično neozbiljno za ovaj rang natjecanja.

Osam bodova, koliko zaostaju za Halubjanom, nije nepremostiva prepreka za društvo s Tivolia, posebice ukoliko Plavšić zaista kvalitetno riješi dva problema koja smo naveli. Rješenje prvog problema ojačati će napadačke snage uz sadašnjeg prvog strijelca lige, Stefana Antanaskovića, a rješenje drugog problema moralo bi poraditi na kvalitetnijem obrambenom učinku.

Dvadeset i četiri primljena pogotka u trinaest prvenstvenih utakmica pokazuje strahovitu propusnost njihove obrane, a taj se problem kvalitetnim radom može riješiti. Vjerujmo i mi u to, te im poželimo da se na proljeće uključe u borbu za naslov prvaka.

Previous articleKišno i blatno na 3. kolu MTB zimske lige Istre i Kvarnera XC Žminjska boška
Next articleISTRASPORT PRATI KATAR | Istrijani prognoziraju – Brazil je u (velikoj) prednosti, ali sve je moguće!