Home Nogomet Prva ŽNL Istra ISTRASPORT INVENTURA | PRVA ŽNL | DONJI DOM: Momčad s Kunfina pravi...

ISTRASPORT INVENTURA | PRVA ŽNL | DONJI DOM: Momčad s Kunfina pravi društvo najugroženijima, a to su Muntić, Višnjan 1957 i Rabac

U donjem domu prve županijske nogometne lige gotovo sve je isto kao i lani. Liga je ove godine osakaćena za jednu momčad, no u najtežoj situaciji su dvije momčadi koje su i lani gotovo do zadnjega kola borile se za ostanak među elitom. Muntić i Rabac.

U odnosu na lanjsku sezonu ostali smo bez tarske Istre, a njihovu je ulogu preuzela momčad Višnjana 1957. U skupini najugroženijih je trenutno i Mladost iz Rovinjskog Sela i to je četvorka koja će na proljeće u tešku borbu za ostanak.

Muntić nije doživio ništa novo, no ipak je tijekom ove jeseni skupio tri boda više no lani. Avantura Denisa Išića, idejnog tvorca Muntića, alfe i omege kluba, nastavila se i ove godine na gotovo identičan način kao i lani. No, ove je sezone ipak nešto malo lakše.

Naime, najvrijednije je od svega što se Muntić vratio na svoje Grabre, pa će s tog mjesta na proljeće tražiti način ostanka među elitom. Ako su uspjeli lani u puno težoj i puno zahtjevnijoj ligi no što je ove godine, treba vjerovati da su u mogućnosti to ispuniti i tijekom ove sezone.

Višnjanci su se opravdano odlučili za iskorak i kao petoplasirana momčad druge županijske nogometne lige lani, popunili su ellitni rang natjecanja. Tijekom ljetnog perioda sasvim su se solidno ekipirali, no izazov koji je postavljen pred njih zasada se pokazuje kao vrlo zahtjevan. Na pobjedu iz četvrtog kola protiv Muntića nadovezali su još bod osvojen u petom kolu kod Mladosti i tu je njihova berba bodova za ovu jesen završila.

Na proljeće ih čeka mrtva trka sa još dvije ili tri momčadi za ostanak među elitom, ali nekako smo mišljenja kako je njihovo iskustvo u toj borbi najtanje. Rabac, Muntić, ali posebice i Mladost iz Rovinjskog Sela u ovom trenutku s naše strane imaju stanovitu prednost. Na momčadi s Pinete je da nas u našim mislima razuvjere.

Rabac je najmlađa momčad ligaškog natjecanja. Nino Kos ima u kadru nekolicinu iskusnijih igrača poput Munjasa i Biočića, no ostatak društva su doslovno izlazeći juniori Rudara koji su ove ili prošle godine popunili redove momčadi s Mestalle.

No, najveća snaga momčadi Rapca krije se u njihovom treneru. Nino Kos je osoba koja ovakvih bitaka iza sebe ima izuzetno mnogo, te smo uvjerenja kako će upravo njegovo iskustvo u zahtjevnom proljeću koje ih čeka biti presudno za održivost Rapca među elitom.

U nešto lakšoj, ali ne apsolutno laganoj situaciji je i momčad s Kunfina. Saša Lukman novi je strateg Mladosti nakon odlaska njihovog dugogodišnjeg šefa Agrona Barlecaja. Lukman je mladi strateg željan dokazivanja kako sebe, tako i svoje momčadi, te je Seljanima jedino ispravno rješenje zadržati ga na čelu struke.

Rad Saše Lukmana doći će na naplatu. Prije ili kasnije, momčad će ugrabiti one bodove koji su im u mnogo navrata pobjegli tijekom jeseni. Apsolutno “egal” susrete odigrali su Seljani protiv Funtane (0:1), bili nadomak pobjede protiv Istre Pula (2:4), “al pari” odigrali susrete protiv Ližnjana (0:2) i Iskre (0:1), hrabro se nosili protiv Vrsara (0:2), promašili izgledan broj prigoda protiv Potpićna (0:2) i u svim tim utakmicama ostali su bez ijednog jedinog boda.

E, to tako više neće ići, u to smo uvjereni. No, u ovom trenutku Mladost drži desetu poziciju sa samo deset osvojenih bodova, pa je i pred njima, realno gledajući, neizvjesno proljeće…