Home Nogomet Treća ŽNL Istra ISTRASPORT INVENTURA | TREĆA ŽNL – JUG | DONJI DOM: Trojac koji...

ISTRASPORT INVENTURA | TREĆA ŽNL – JUG | DONJI DOM: Trojac koji se valjda samo dobro zabavlja…

Deset je momčadi ove jeseni započelo svoju bitku za bijeg sa trećeligaškog juga u ozbiljnije natjecanje kao što je Druga županijska nogometna liga Istre.

Jasno je kako je prvenstvo veoma kratko, kako u osamnaest kola ne smiješ imati previše prostora za eventualni kiks ili pogrešku, jer te takva pogreška odredi. Odredi te kao klub, ali i odredi tvoje ambicije.

Svjesni su toga u svih deset pripadnika na trećeligaškom jugu, a ponajviše su toga svjesni ove jeseni Šišan i Cement. I dok se za Šišance možda i očekivalo da će ponovno biti posljednja momčad u Hrvata ili posljednjeplasirana momčad svijeta (što isto treba osmotriti kao uspjeh), od momčadi iz Viškovića se tako nešto nije očekivalo.

Kod Šišana je jasno sve. Kadar je prilično tanak. Širine u momčadi nema, pa se oni jednostavno samo dobro zabavljaju. Ili ne. Kod Cementa je priča malo drukčija. Oni imaju izuzetno širok kadar, ali možda je i ta konstatacija njihov najveći problem. Naime, identična jedanaestorka vrlo rijetko nastupa zajedno. Ali kvalitete unutar njihovog kadra ima.

Stoga, prilično su nejasna njihova samo tri osvojena boda ostvarena upravo u međusobnom ogledu protiv Šišana. Nije momčad iz Viškovići nigdje specijalno ponižena tijekom svojih utakmica, no evidentno je da im podosta toga nedostaje.

Radi se o klubu sa veoma izraženom nogometnom tradicijom i nogometnom poviješću, pa se usuđujemo reći kako je ovogodišnja jesen njihova najlošija jesen ikada. Neka se iz iste izvuku čim prije.

Nešto malo iznad njih, sa tri boda viška i odmaka smjestilo se društvo iz Kujići. Ovoga je ljeta bilo puno priče o njihovoj potencijalnoj fuziji sa susjedima iz Barbana, no do toga ipak nije došlo.

Društvance iz Kujići dovelo je početkom ljeta Danijela Britvića na mjesto šefa struke, a kada se isti “pokidao” da oformi iole ozbiljniju momčad, smijenjen je, a na njegovo je mjesto stigao ‘vatrogasac’ Đenaro Lanča, a pobjede u prvom kolu protiv Cementa i u devetom kolu protiv Šišana jedini su uspjesi ovojesenskih Manjadvoraca.

Bilo bi nezahvalno i zločesto od nas u ovaj dom svrstati momčad Galižane koja se nalazi na sedmoj poziciji prvenstvene ljestvice sa sedam, odnosno deset bodova viška nad navedenim trojcem, pa ćemo sa Galižancima nastaviti priču o trećeligaškom županijskom natjecanju tijekom sutrašnjeg jutra…

Previous articleISTRASPORT INVENTURA | TREĆA ŽNL – SJEVER: Momjanci jesenski prvaci, teško ih itko i može s vrha skinuti…
Next articleDanas rođendan slavi čovjek koji je Istri pokazao kako izgleda fantastični sportski djelatnik