Home Nogomet Treća ŽNL Istra ISTRASPORT INVENTURA | TREĆA ŽNL – JUG | NK VALDEBEK: Kvartovska momčad...

ISTRASPORT INVENTURA | TREĆA ŽNL – JUG | NK VALDEBEK: Kvartovska momčad ostvarila uspjeh kojemu se i nadala

I premda je zbog nerazumijevanja gradskih struktura te tvrtke Pula Sport koja upravlja sportskim objektima grada Pule, bio vrlo upitan ulazak NK Valdebek u aktualnu polusezonu, ipak se nije dogodilo ono što je bilo pred vratima, a to je gašenje kluba.

Društvo iz predgrađa našlo je zajednički jezik i sa Pula Sportom i sa svim ostalim bitnim čimbenicima u najvećem istarskom gradu te su se upustili u novu avanturu.

Avanturu na koju nakon jesenskog dijela natjecanja mogu biti ponosni.

A nije im bilo lako. Već na samom početku jeseni postavilo se pitanje stručnog kadra. Naime, u klubu nisu bili pretjerano zadovoljni sa tadašnjim načinom rada trenera Đenara Lanče, no nisu brzali sa odlukom. A kada su je donijeli činilo se da su riješili problem. Naime, i mi smo 30. rujna objavili vijest kako je Edin Lokvančić preuzeo klupu Valdebeka, no to se još uvijek nije dogodilo.

Sa njima kao predstavnik kluba na klupi tijekom utakmica boravi Denis Premate, inače aktivan trener u NK Istra Pula, no očito je i ta kombinacija prihvatljiva društvu iz Valdebeka. Na koncu konca, osvojili su naslov prvaka, pa nemaju radi čega biti nezadovoljni. A ulogu trenera riješiti će vrlo skoro. Nisu jedini klub koji na našem području nemaju licenciranu stručnu osobu.

Nije jesen krenula posebno uspješno. Nakon remija kod Poleta u Snašići i poraza od Peroja na svom terenu u četvrtom kolu došlo je do raskida sa trenerom, a nakon toga Valdebek je ostvario do kraja natjecanja pet uvjerljivih pobjeda i sezonu okončao sa tri boda ispred prvog pratitelja, onog iz Peroja.

Svoju su snagu momci pokazali u posljednjem jesenskom kolu kada su na Drosini ugostili momčad Raše 1938. Bila je to utakmica prije koje se znalo da Raši treba trobod za naslov prvaka. No, Stefano Širol sa svojim društvom rekao je ne. Pobjeda od 5:0 uz veoma dobru igru osigurala je momčadi iz Valdebeka naslov prvaka.

Kadar u klubu je i više no solidan. Ako se do proljetnog dijela potpuno oporave od ozljeda Vito Radola i Marko Brčina, jesenskom prvaku nije potrebno nikakvo pojačanje. Uz devet golova Stefana Širola u listu strijelaca upisali su se ove jeseni po četiri puta Vanja Ruba (igrač za mnogo veće domete), ali i David Cerin (idejni začetnik ovog kluba).

Karlo Tušek dodao je svoja tri pogotka, a Mario Bistrović dvaput je pronalazio put do suparničkih mreža. Antonio Radola, Danijel Pavić, Alen Milošević i Marko Brčina sa po jednim pogotkom svaki, također su dali doprinos, kao i čitava momčad, ostvarenju valdebečkog sna.

No, jednoga igrača vrijedi izdvojiti. Vratar Aleksandar Glavonjić ključna je osoba ove momčadi. Upravo ona osoba koja je nedostajala lani da Valdebek pokaže svu svoju snagu i prošle sezone. Dolaskom Glavonjića ovoga ljeta stvari su i pred golom dovedene na potrebnu razinu, pa sada “kumpanija” iz Valdebeka sa potpunim pravom može tražiti promociju i bijeg iz zadnjeg ranga natjecanja.

Previous articleKOŠTATI ĆE NAS TRAKTORI: FIFA otvorila disciplinski postupak protiv HNS-a
Next articlePoznat proljetni kalendar aktivnosti unutar NSŽI-a, 19. veljače čeka nas prva službena utakmica