Stolni tenis

ISTRASPORT POSJETIO MAJSTORE OVE IGRE | Vrsar je ovih dana središte vrhunskog europskog stolnog tenisa!

Od 1. do 7. srpnja Hrvatska, točnije Vrsar je središte europskog stolnog tenisa.

Razlog su – Olimpijske igre! U tom pitoresknom gradiću na zapadnoj obali Istre pripreme za Pariz počela je hrvatska stolnoteniska reprezentacija, a na popisu izbornika Nevena Karkovića su Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Filip Zeljko, Frane Kojić i Ivor Ban.

No, nisu u prekrasnoj dvorani Saline samo Hrvati. Naime, u Vrsaru, uz naše dečke, treniraju i Poljaci, Šveđani, Slovenci, dva Belgijca (Allegro i Rassenfosse) i Austrijanac (Habesohn). Vjerojatno najjači europski kamp, a ako već nije najjači, onda je svakako najbrojniji. Od 16 reprezentacija u ekipnom dijelu OI, sedam ih je iz Europe, a u Vrsaru će biti njih tri!

„Prvotni plan je bilo da u Vrsaru budemo samo Poljaci, Slovenci i mi, ali kako se brzo pročulo dobili smo dosta upita drugih reprezentacija. Na kraju će nas u Vrsaru biti dvadesetak što je maksimum koji možemo primiti zbog kapaciteta dvorane, ali i organizacije priprema. Realno, ova brojka je i više nego dovoljna za optimalan trening. Tako da smo neke igrače i reprezentacije morali, nažalost, odbiti. Na raspolaganju ćemo imati dosta različitih igrača, igrat će se i neki pripremni mečevi“, istaknuo je izbornik Neven Karković te dodao:

„Moram se zahvaliti domaćinima, Miodragu Banjcu i STK Vrsar jer su nam pomogli u organizaciji, a bit će nam na raspolaganju cijelo vrijeme“, rekao je Karković.

Nakon toga naša reprezentacija vraća se u Zagreb, a potom lete za Švedsku, kod jedne od najjačih europskih reprezentacija.

„Oni su nas pozvali i bit ćemo njihovi gosti od 14. do 19. srpnja. Nakon toga se vraćamo u Zagreb, gdje će nam se možda pridružiti i Slovak Wang Yang, a ubrzo nakon toga letimo za Pariz“, zaključio je.

Miodrag Banjca, idejnog kreatora ovog i mnogih drugih stolnoteniskih događanja u Vrsaru upitali smo za kratak komentar.

„Iskreno smo ponosni što ovakvi igrači treniraju u našoj dvorani, u našem Vrsaru. Čast nam je da možemo ugostiti ovakva imena, a moram istaknuti kako se radi o pravim profesionalcima te je gušt gledati kako se pripremaju i treniraju. Drago mi je i što je ovo još jednom učvrstilo Vrsar i Istru na stolnotenisku kartu, super je što se reprezentativci ovdje odlično osjećaju te možemo najaviti kako ćemo i naredne godine imati neke stolnoteniske događaje o kojima ćemo na vrijeme obavijestiti“, rekao je Banjac.

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031