SHARE

Sutra sa početkom u 11:00 sati po našem vremenu, momci Zlatka Dalića kreću u lov na titulu svjetskih prvaka. Psihološka situacija u ekipi je stabilna, ključni se igrači nalaze u zenitu svojih nogometnih karijera, prvenstvo koje se održava usred natjecateljske sezone je samo jedan veliki plus, kako za sve momčadi, tako i za nas.

No, reprezentacija koja u svojim redovima ima ponajbolji svjetski vezni trojac u sastavu Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, reprezentacija koja ima probuđenog Nikolu Vlašića, golova gladnog Marka Livaju, uz mlade već dokazane momke poput Joška Gvardiola i Josipa Šutala zasigurno u svojim redovima krije novo “iznenađenje”, ako se hrvatski rezultati na svjetskim nogometnim prvenstvima smiju uopće smatrati iznenađenjima.

Kažu mnogi, ma najbitnije je da smo na svjetskoj smotri. Kažu mnogi, mala smo zemljica. Kažu mnogi, ma samo nek’ prođemo prvi krug. Kažu mnogi kako smo već ostvarili velike stvari, pa sada i nije toliko bitno. No, tome nije tako.

Hrvatska reprezentacija je nogometna velesila, a velesile se moraju ponašati drsko. Velesile moraju dati ostatku društva do znanja što ih čeka kada se nađu na putu jednoj od najmoćnijih nogometnih momčadi na svijetu. Ovo nije učmali HNL. Ovo je svjetska smotra na kojoj za našu reprezentaciju nastupaju ponajbolji igrači ponajboljih europskih klubova.

Stoga, Hrvatska će svladati Maroko i otvoriti si širom vrata drugog kruga. A tada, nakon što uđemo u nokaut fazu biti ćemo još više drski i još se jednom obračunati sa svima.

Maroko? Nije vrijedan spomena.