Home IstraSport IstraSport prati Katar ISTRASPORT PRATI KATAR | Robi Fonović: „Ja bih ipak pričekao s ocjenom...

ISTRASPORT PRATI KATAR | Robi Fonović: „Ja bih ipak pričekao s ocjenom svega toga!”

Nekoliko sati pred početak SP-a u Katru, Robi Fonović nam je sljedeći gost u rubrici „IstraSport prati Katar“. Glavni tajnik Nogometnog saveza županije Istarske bio je i ovog puta zanimljiv u svojim razmišljanjima.

„Ma koliko skeptični bili prema ovom SP, kao prema nijednom do sad, ja bi ipak pričekao s ocjenom svega toga. Činjenica je da je pomalo neobično da se održava u ovo vrijeme, ali i da bi upravo to mogao biti razlog odličnih predstava na ovom prvenstvu. Na ovim ranijim su igrači dolazili izraubani do krajnjih granica igrama u svojim klubovima, a sada dolaze u srcu sezone i imat će što pokazati. Sigurno da bi bilo puno ljepše sve ovo gledati u nekim ljetnim mjesecima, ali vjerujem da kad sve to krene i daj Bože da Hrvatska krene s pobjedama, euforija i navijanje će biti isto i u ljeti i u zimi. A sama organizacija prvenstva protkana je raznim kontraverzama i trenutno ima mnogo improvizacije, ali kad sve krene bit će to sve u najboljem redu“, optimist je Fonović.

Što ćemo s Hrvatskom – što očekuješ? „Od samog nastanka hrvatske države imam tezu da je za ovako malu zemlju u svjetskim okvirima sjajno da se uopće plasira na SP u bilo kojem sportu pa takvo mišljenje imam i danas. Mi smo tradicionalno euforičan narod i očekujemo ponekad i neke nerealne stvari, ali ruku na srce na to su nas i naši sportaši i “natjerali” svojim dugogodišnjim nastupima. Treba ići korak po korak i naš je prvi cilj proći ne baš laganu skupinu i ući u 1/8 finala, a onda je u jednoj utakmici sve moguće“, poručuje Robi pa dovršava:

„Naša je momčad iskusnija u odnosu na Rusiju pa iako je ostala bez nekoliko odličnih igrača, mislim da je kvalitetom, ako ne bolja, a onda barem slična onoj od prije četiri godine. To ne znači da ćemo osvojiti naslov prvaka jer se za sve ono što taj naslov nosi treba puno stvari poklopiti, ali da možemo biti odlični, možemo. Ali kao što sam na početku rekao, najvažnije je proći skupinu, a onda je sve moguće.“

Previous articleMiloš Milić i Aleksandar Fatorić povukli Rovinježe do pobjede
Next articleLižnjanci svoje napravili, za potpuno slavlje čekaju rezultat Vrsara