Home IstraSport IstraSport prati Katar ISTRASPORT PRATI KATAR | Zapamtiti predstavu Joška Gvardiola i pobijediti zalutali Japan

ISTRASPORT PRATI KATAR | Zapamtiti predstavu Joška Gvardiola i pobijediti zalutali Japan

Neočekivane stvari dogodile su se jučer na SP-u u Katru. Skupine E i F pružile su najviše uzbuđenja dosad, a da je netko rekao kako će Njemačka i Belgija kući nakon tri utakmice, rijetki bi rekli kako je to uopće moguće, a kamoli realno.

No, u E skupini svih je iznenadio Japan, jučer pobijedivši Španjolsku koja je vjerojatno u jednom trenutku utakmice odlučila otići na Maroko umjesto na Hrvatsku, ili da si ne tepamo previše, izabrali su put koji ne uključuje Brazil do finala. S druge strane, Njemačka, koja je stvarala 5.7 velikih prigoda po susretu, ili da bude lakše, stvorila je 17 takvih u tri kola, napušta turnir.

Japan je stvorio četiri. Od toga je postigao tri gola. Da vas ne zbuni, jedan pogodak zabili su bez da je bila izrazita prigoda. Dakle, to je vjerojatno najslabija momčad koja je ušla u osminu finala i Hrvatska je time dobila najveći mogući blagoslov.

Drugi u tom danu, doduše, jer je dva sata ranije vjerojatno najslabiji realizatorski dan u karijeri imao Romelu Lukaku. Promašio je u tom susretu, prema službenim statistikama, čak pet velikih prigoda, a kad je tako, Hrvatska mora isticati značaj ulaska u osminu finala, jer igra nije bila baš reprezentativna, bez obzira na Dalićevu izjavu kako je nakon odgledane snimke još zadovoljniji.

Činjenica je kako je Hrvatska jučer ponovno, kao i protiv Maroka, imala tek nekoliko raspoloženih igrača i plejadu onih koji nisu bili na svojoj standardnoj razini. Imala je Hrvatska 15 odličnih minuta na početku drugog poluvremena, ali je to bilo otprilike to.

S druge strane, utakmicu kakvu je jučer odigrao Joško Gvardiol, bez lopte i s njom u nogama, vjerojatno nije nikad nijedan obrambeni igrač reprezentacije, pogotovo ne na velikom natjecanju.