Home Nogomet Treća HNL Zapad ISTRASPORTOVA MOMČAD JESENI – III HNL ZAPAD | Porečani dominantno pokrili teren

ISTRASPORTOVA MOMČAD JESENI – III HNL ZAPAD | Porečani dominantno pokrili teren

SHARE
FOTO: Alex Knapić

Veoma teško bilo je napraviti najbolju momčad jeseni Treće HNL Zapad. Naime, dok na nekim pozicijama nema ni najmanjih dvojbi, na drugim je bilo ozbiljnih dvojbi jer su svoje mjesto među prvom jedanaestoricom zaslužili mnogi.

Prva takva je vratarska pozicija. Da nije primio toliko golova, vjerojatno bi među vratnicama bio Roberto Nicoletti. Na kraju se „mrtva trka“ vodila između Antonija Pavlića i Marina Bulata. I za jednog i za drugog ima rezona, prvi je ostvario bolji momčadski rezultat, a drugi je u više navrata spasio svoju momčad.

Na stoperskim pozicijama i nema previše dvojbi. Jadranov „ministar obrane“ Stefan Ilić igrao je premalo, a Edis Kurtić i Antonio Načinović odlični su bili ove jeseni kao Rudarov „bedem“. S njima je i Mateo Petrović, mladi stoper Uljanika koji je bio ponajbolji član svoje momčadi.

Na lijevom boku velika „borba“, jer je Robert Dadić odradio vrlo dobru jesen, međutim, Adam Mofardin je bio važna karika u sjajnim igrama porečkog Jadrana. Desnu stranu pokriva jedini koji zaslužuje baš pohvale iz redove Pazinke, iako su još neki bili prolazni – Patrick Rabar. Opasan prema naprijed, siguran prema natrag, i eto ga među 11 najboljih.

Vezna linija je sljedeća – prava „šestica“, zadnji vezni je Hisa Ramadani koji to igra u pulskom Uljaniku vrlo dobro, a ispred njega su Porečani, malo formacijski „dislociran“ Oliver Sumić, jedan od najboljih u ligi i strijelac čak šest golova za Jadran te Igor Lepinjica koji je s pozicije veznjaka ove polusezone zabio pet golova.

U napadu je možda trebao biti Dino Dukađin, ali su mu brojke „slabije“ od fenomenalnih Emanuela Valente i Ivana Macana koji su zajedno zabili čak 25 pogodaka.

Na klupi, dakle, mjesta mora biti za Bulata i Dadića (Rudar), Vigana Hoxhu (Uljanik), ali i ove koji su odigrali manje minuta, Stefan Ilić (Jadran) te Admir Malkić (Novigrad). Kad tu pridodamo spomenutog Dukađina i Rudarovog Ivana Golića, dolazimo do brojke od 18 igrača.