Home Nogomet Mlađi uzrasti ISTRIA YOUTH CUP | Budućnost europskog nogometa stiže u Novigrad

ISTRIA YOUTH CUP | Budućnost europskog nogometa stiže u Novigrad

Mlade nade i buduće nogometne zvijezde najpoznatijih europskih klubova stižu na 4. izdanje Istria Youth Cupa. Od utorka 8. do subote 12. listopada, na nogometnim terenima u Novigradu i Buzetu odigrat će se ovogodišnje izdanje ovog sve značajnijeg međunarodnog nogometnog turnira za kategorije mlađeg uzrasta (U-16).

Ovogodišnje pokroviteljstvo Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskog nogometnog saveza i Turističke zajednice Istarske županije, kao i nekolicine drugih velikih sponzora, dovoljno govori u prilog sve većoj važnosti ovog turnira, jednog od najznačajnijih u regiji za kategoriju mladih nogometaša.

Popis sudionika i ove je godine iznimno atraktivan. Riječ je o klubovima iz samog vrha europskog i svjetskog nogometa koji su na Istria Youth Cup uputili svoje najtalentiranije mlade nogometaše uzrasta do 16 godina.

Za prestižni naslov pobjednika ovogodišnjeg izdanja turnira, u iznimno jakoj konkurenciji, borit će se tako bivši osvajači, hrvatski predstavnik GNK Dinamo i austrijski Red Bull Salzburg, po prvi puta dolaze engleski FC Arsenal i talijanski Udinese, a tu su i škotski Rangers F.C., portugalska SL Benfica, češka SK Slavia Prag, te američki LA Galaxy, koji su, oduševljeni prošlogodišnjim nastupom na turniru, i ove godine odlučili doputovati na „Stari kontinent“, te sudjelovati na Istria Youth Cupu.

Zahvaljujući ovom turniru u Istru i Hrvatsku dolazi budućnost samog vrha europskog, pa i svjetskog nogometa. Da budemo slikoviti, Novigrad i Buzet ugostit će uskoro svojevrsnu nogometnu „ligu prvaka budućnosti“, jer je vrlo vjerojatno kako se među mladim talentima, koji će od 8. do 12. listopada istrčati na nogometne terene u dva istarska grada, nalazi velik broj onih koji će jednoga dana zaigrati i na najprestižnijem svjetskom klupskom natjecanju.

Isto tako, vrlo je izgledno kako se među njima krije buduće veliko nogometno ime, koje će jednoga dana biti nogometni idol nekim novim talentiranim „klincima“.

Turnir će se odigrati kroz dvije skupine, po liga-sistemu. Utakmice po skupinama odigravaju se od 8. do 10. listopada, potom slijede 11. listopada utakmice za poredak od petog do osmog mjesta, dok su posljednjeg dana turnira, 12. listopada, na rasporedu utakmica za treće mjesto (Novigrad, 11 sati) i finale (Novigrad, 14 sati).

Po završetku finalne utakmice organizatori će peharima nagraditi tri prvoplasirane momčadi, te proglasiti i nagraditi najboljeg igrača, strijelca i vratara turnira.

U okviru Istria Youth Cupa održat će se i panel diskusija, u kojoj će neki od sudionika biti i poznati hrvatski sportaši, a razgovarat će na temu vrhunskih sportaša kao najboljih ambasadora zemlje i promotora turističkih destinacija.

Dodatni sadržaj na Istria Youth Cupu je i Dan otvorenih vrata turnira, tijekom kojeg će organizatori omogućiti mladim nogometašima iz Novigrada i ostatka Istre da se druže sa sudionicima turnira, te iskušaju u otvorenom treningu i demonstraciji nogometnih vještina pod paskom trenera iz redova momčadi sudionika.

Više informacija o Istria Youth Cupu može se pronaći na službenoj Facebook stranici turnira (Facebook/IstriaYouthCup), odnosno na mrežnoj stranici www.istriayouthcup.com.