Home Košarka Ostalo Istrijanke Ivana Dojkić i Lea Miletić dale veliki doprinos reprezentaciji Hrvatske koja...

Istrijanke Ivana Dojkić i Lea Miletić dale veliki doprinos reprezentaciji Hrvatske koja je izborila plasman na EP

SHARE

Nakon šest godina seniorska ženska reprezentacija Hrvatske pobjedom u Rigi u Latviji izborila je plasman na Europskom prvenstvu pobjedom 80:66 nad Njemačkom. Veliki udio u pobjedi “na germanski način” dale su istarske košarkašice. U sastavu reprezentacije su Porečanka Ivana Dojkić i Pazinjanka Lea Miletić.

Ivana je kao playmaker igrala svih 40 minuta, vukla tempo igre u oba pravca i dala najveći  doprinos pobjedi ekipe uz posebni naglasak na sedam zadnjih koševa na utakmici s ukupno 23 koša, sedam skokova i šest asistencija.

Lea je u 28 minuta provedenih na terenu dala sebe u vraćanju u utakmicu sjajnim prodorom, koš prekršajem te tricom u razdoblju povrata u igru naše reprezentacije jer su Njemice na početku pobjegle na 21:9.

Uz deset koševa imala je i pet skokova te 1 asistenciju.  Lea je izdanak pazinske škole košarke, pretežno ljeti u rodnom gradu uvijek održava kondiciju sa Pazincima.

Zanimljivo je da Ivanin brat Marko igra za KK Pazin, a Vanja brat od Lee također je izdanak pazinske škole košarke koji  bi još mogao dati pazinskoj košarci kad se poslože poslovne i druge obaveze te pomoći mladoj ekipi u napretku, nadaju se iz pazinskog kluba.