Home Nogomet Treća HNL Zapad Praznik nogometa na Lacu bez opterećenja i pritiska za obje momčadi

Praznik nogometa na Lacu bez opterećenja i pritiska za obje momčadi

SHARE

Vrlo vjerojatno niti Novigrad, a niti Rudar Trans Euro ne mogu puno ni popraviti ni pokvariti svoj ovogodišnji plasman u posljednja tri kola. Novigrađani će sezonu okončati vrlo vjerojatno na poziciji broj pet, dok je za Rudar vrlo vjerojatno rezervirana pozicija broj osam.

U takvoj konstelaciji snaga predstojeći susret na Lacu ne znači ni jednoj ni drugoj momčadi apsolutno ništa u pogledu posebne taktičke pripreme, u pogledu slaganja šahovskih figura na površini podosta većoj od šahovske ploče, već je lijepa prigoda posjetiteljima s jedne i s druge strane da uživaju u opuštenom nogometu, nogometu bez pritiska rezultata.

Ivan Macan, “devetka” Rudara slaže se apsolutno s našim riječima što potvrđuje i u svojoj najavi. “Istina, što se tiče utakmice u Novigradu i mi i oni možemo igrati bez pritiska. Spremni smo odigrati jednu dobru utakmicu, kako se kaže, baš ono “za gušt”. Naravno da ne idemo tamo na izlet već po pobjedu. Novigrad je dobra momčad što pokazuje i sama prvenstvena ljestvica, no ako budemo pravi, vjerujem da će trobod s nama za Labin”. – kaže nam ponajbolji strijelac Rudara.

Društvo s Laca najmlađa je momčad po prosjeku godina starosti u sva tri ranga saveznih liga u Hrvatskoj. Stoga njihova ovogodišnja izdanja znaju podosta varirati. Od odličnih kakvo je bilo ono protiv Grobničana do nešto lošijeg izdanja prošle subote na Krku.

Najučinkovitiji strijelac Novigrada ovoga proljeća je Teo Jukić sa postignutih šest pogodaka. Pa ako smo prostor dali golgeteru iz Labina red je da i sa druge strane bude netko sličnih karakteristika.

“Koliko znam Rudar i Novigrad su dva prijateljska kluba i ujedno dva velika rivala pa očekujem tvrdu i borbenu utakmicu. Obzirom da niti jedan klub nema više posebnih ambicija ove sezone mislim da možemo publici priuštiti jedan lijep i zanimljiv sportski događaj. Za naše mlade igrače je ovo posebno dobra prilika da se iskažu i skupe vrijedno iskustvo koje će im i te kako dobro doći u nastavku njihovih karijera”. – kaže nam Teo u najavi subotnjeg istarskog derbija.