SHARE

Nakon obračuna sa Novigradom u osmini finala kupa NSŽI, danas je pred Dajom stajao novi izazov. Novi sudar sa trećeligašem, onim pazinskim.

I u ovom je susretu Dajla pokazala da je razlika između njih i trećeligaša izuzetno mala. Momci trenera Lončarevića u 180 minuta su od dva hrvatska trećeligaša dobili samo jedan pogodak i to ovaj današnji iz najstrože kazne.

U prvom su redu osvjetlali obraz sebi, ali i pokazali još jednom da su zaista veoma male razlike između renomiranih klubova i malih sredina, što je za nogomet izuzetno velika stvar.

Prvu je prigodu imala domaća momčad nakon prekida, no Brajković koji je bio u izglednoj poziciji nije najbolje odreagirao u primanju lopte pa je prigoda otišla u nepovrat. Vrlo brzo je uslijedio ključni trenutak susreta.

Nakon jednog prekršaja u kaznenom prostoru domaćina Amel Dizdarević dosudio je najstrožu kaznu, a sa te pozicije Ivan Rojnić ne griješi i odvodi Pazinku u polufinale.

U drugom dijelu gosti su u 50. minuti imali prigodu riješiti susret kada su promašili prazna vrata, a nakon toga na terenu prigode domaće momčadi.

Totic je idealno poslužio za Prpića u 72. minuti no ovaj nije pogodio u situaciji “1 na 1”, a Jugovac je malo iskomplicirao svoju prigodu pred sam kraj susreta pa u polufinale odlazi spretnija i danas sretnija momčad.

NOVIGRAD – Stadion Laco – KUP NSŽI – 1/4 finale – SUDAC: Amel Dizdarević (Radmani), POMOĆNICI: David Ružić (Kaštelir) i Luka Herak (Sveti Lovreč)

DAJLA – PAZINKA PAZIN 0:1 (0:1)

Žuti kartoni: Čuk, Novaković, Fabijančić, Totić, Tabar (Dajla), Maružin, Zgrablić (Pazinka Pazin)

Strijelci: 0:1 Rojnić 35’ (11 m)

DAJLA: Novaković, Markotić (90. Vorfi), Totić, Najhart, Brajković (85. Brčić), Čuk, Prpić, Matošević (45. Červar), Fabijančić, Jugovac (81. Međimurec), Tabar

Trener: Hrvoje Lončarević

PAZINKA PAZIN: Mendiković, Rojnić, Pinčan, Zgrablić (67. Peršić), Matika, Rabar, Tanković, Ivetac (78. Pavat N.), Žgomba, Kovačević (85. Babić), Maružin (90. Erik)

Trener: Elvis Brajković