Home ISTRA Borilački sportovi Ivano Čelić i Matan Katalinić osvojili odličja na Euro kickboxing prvenstvu

Ivano Čelić i Matan Katalinić osvojili odličja na Euro kickboxing prvenstvu

Članovi pulskog kluba Planet Sport u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije nastupili su na WAKO Europskom kickboxing prvenstvu za starije kadete i juniore koje se od 5. do 13. studenog održalo u Budvi, Crna Gora. Na prvenstvu je sudjelovalo 39 reprezentacija s 1418 prijava, a iz Hrvatske nastupilo je 47 natjecatelja prijavljenih u 68 izlaza.

Ivano Čelić osvaja dvije medalje, postaje Europski prvak u light contactu ali i viceprvak u point fightu, sve u težinskoj kategoriji +69kg. Na putu do zlata u četvrtfinalu pobjeđuje Rusa Daniila Gavrilova, u polufinalnoj borbi Ukrajinca Shchokin Vsevoloda i u finalu još jednog Rusa Andrei Makarova, sve tri borbe uvjerljivom bodovnom razlikom od 3:0.

U disciplini point fight četvrtfinalna borba je s Grkom Rallis Konstantinom, u polufinalnoj pobijeđuje Nijemca Kiray Emrea ali u finalu gubi od aktualnog prvaka njemačkog predstavnika Mager Fynna i time završava natjecanje  s još jednom medaljom, srebrom na europskom.

Drugo mjesto na ovakvom velikom natjecanju osvaja i Matan Katalinić u kategoriji -57kg, disciplina light contact. Prolazi Slovenca u četvrtfinalu i Irca u polufinalu ali u finalnoj borbi gubi od pobjednika natjecanja, rusa Jaroslava Prokopchuka.

Ostali rezultati članova kluba su 5. mjesto juniorke Martine Grabar u pointu i lightu, kategorija -60kg i 5. mjesto u juniorima Morisa Trbulina disciplina point fight -63kg. Martina i Moris odradili su i ekipne borbe u juniorskoj konkurenciji ali na putu za dalje protivničke reprezentacije bile su bolje.

Za uspjeh mladih boraca zaslužan je trener Edi Višković koji godinama stvara najkvalitetnije sportaše u regiji, a ujedno je i izbornik tatami disciplina hrvatske reprezentacije.

Ukupan broj hrvatskih medalja sa WAKO Europskog kickboxing prvenstva za starije kadete i juniore su 4 zlata, 6 srebra i 31 bronca, od čega jedan europski prvak i još dva srebra dolaze iz pulskog Kickboxing kluba Planet Sport.