Home ISTRA Ostali sportovi IZBOR SPORTAŠA IŽ ZA 2018. | Titule obranili Nives Jelovica, JK Istarski...

IZBOR SPORTAŠA IŽ ZA 2018. | Titule obranili Nives Jelovica, JK Istarski Borac i Mikela Ristoski

SHARE
Nives Jelovica, drugi put zaredom

Večeras je u pulskom hotelu Park Plaza Istri održan 26. Izbor najuspješnijih sportaša u Županiji.Glavni laureati bili su boćarica Nives Jelovica i plivač Bruno Blašković koji su proglašeni najboljim sportašima.

Program je započeo pozdravnim govorima predsjednika SSIŽ-a Mladena Pavičevića, zamjenice župana Giuseppine Rajko i Siniše Krajača, pomoćnika glavnog tajnika HOO-a, a okupljene je zabavljala talentirana labinska umjetnica Elis Lovrić.

Najbolja ekipa za 2018. godinu je Ženski kuglački klub Istra iz Poreča, a najbolja momčad Judo klub Istarski klub Borac iz Pule. Kod sportaša s invaliditetom, ponovno je najbolja bila atletičarka Mikela Ristoski, a u muškoj konkurenciji laureat je bio rukometaš Tomislav Bošnjak. Njegov izbornik u rukometnoj reprezentaciji gluhih, ali i trener RK Buzet, proglašen je najboljim trenerom u 2018. godini.

Kad su u pitanju mlade nade, za 2018. godinu nagrade su dobili Luka Grgorinić iz TK Pula te Ania Išić iz AK Istra. Veslački klub Istra „pokupio“ je dvije nagrade – juniori su najbolja momčad u mlađim uzrastima, a juniorke najbolja ekipa. Također, dodijeljene su i nagrade za životno djelo. One su pripale Aldu Krelji iz Poreča, Silvanu Renku iz Umaga te Branku Bašiću iz Buzeta.