Home ISTRA Boćanje IZBORI U HBS-u: Čak četiri kandidature na čelno mjesto nacionalnog saveza

IZBORI U HBS-u: Čak četiri kandidature na čelno mjesto nacionalnog saveza

SHARE

Iako je izborna sjednica Skupštine Hrvatskog boćarskog saveza prvotno zakazana za 6. lipnja, Izvršni odbor saveza donio je odluku kako se ona iz epidemioloških razloga pomiče za sedam dana, odnosno da će se ista održati 13. lipnja, a svoju je kandidaturu na čelno mjesto saveza predalo čak četiri kandidata.

Aktualni predsjednik saveza Tomislav Ćurko potvrdio je svoju ponovnu kandidaturu te kreće u svoj drugi po redu mandat na čelu nacionalnog saveza. Ovoga puta Ćurko neće moći računati na podršku svoje ‘desne ruke’, dopredsjednika Denisa Peršića, koji se također kandidirao za mjesto predsjednika saveza, te tako potvrdio svojevrsni raskol među dvoje ljudi koji su vodili hrvatsko boćanje u protekle četiri godine.

Osim spomenutog dvojca svoju su kandidaturu predali i još dvoje kandidata koji smatraju da je hrvatskom boćanju potreban zaokret, a to su Matejas Jozipović, predsjednik Boćarskog kluba Biston iz Boćarskog saveza Splitsko-dalmatinske županije, te proslavljeni hrvatski boćar Sandro Gulja, iz Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije.

Na adrese svih kandidata poslali smo upite o njihovom viđenju hrvatskog boćanja u protekle četiri godine, ali i njihov program u kojem smjeru hrvatsko boćanje treba nastaviti u narednom razdoblju, a odgovore kandidata ćemo objaviti idućeg tjedna na našem portalu.