Home ISTRA Nogomet Izvršni odbor NK Polet iz Snašići obrazložio je svoju razumnu odluku

Izvršni odbor NK Polet iz Snašići obrazložio je svoju razumnu odluku

SHARE
NK Polet iz Snašića

Nogometni klub Polet, jučer je i službeno odustao od takmičenja u Drugoj ŽNL, i time otvorio mjesto u tom rangu za Vodnjance i Buzećane. U Snašići su kroz jučerašnji dan imali podosta upita o razlozima njihovog odstupanja od Druge ŽNL, pa su shodno tome dostavili i obrazloženje trenutne situacije u Klubu koju prenosimo u nastavku.

“Iako je već i službeno objavljeno, ponukani mnogim upitima, odlučili smo obrazložiti svoju odluku o prelasku u niži rang natjecanja.

Na kraju prošle turbulentne sezone, najviše zahvaljujući NK „Veli Vrh“ koji je odlučio prijeći u viši rang natjecanja, uspjeli smo izboriti ostanak u 2 ŽNLI. U ova dva mjeseca prije početka nove sezone intenzivno se radilo na pojačanju ekipe kako bi izbjegli ponavljanje prošle. Međutim, smanjenjem financijskih dotacija od strane Općine Sveta Nedjelja od 20% i odlukom nekolicine igrača o prestanku igranja dovedeni smo u situaciju da nam je potrebno mnogo više igrača nego što smo u početku razmišljali a kojih u bližoj okolici nema zbog postojanja mnogih klubova, a i o odlukama mnogih mladih igrača o prestanku bavljenja sportom.

Samim time što niti jedan igrač u klubu nije „plaćen“ bilo je teže i dovesti neka prava pojačanja. Analizom postojeće situacije (ostanak sa malim brojem igrača, zauzetost igrača poslovnim obavezama, duga i financijski zahtjevna sezona), a i razgovorom sa igračima koji su ostali, shvatili smo da nam se može desiti situacija da na pola prvenstva ostanemo bez ekipe (kartoni, ozljede, poslovne obaveze).

U cilju regularnosti prvenstva, a najviše vođeni razmišljanjem o očuvanju postojanja kluba (postoji 65 godina) teška srca smo izabrali jedino moguće rješenje, a to je krenuti ispočetka u najnižem rangu natjecanja i u narednim godinama staviti klub na stabilne noge.

Ovim putem se moramo zahvaliti igračima koji su ostali i prihvatili postojeću situaciju te odlučili pomoći klubu, igračima koji su odustali od igranja, a posebna zahvala NSŽI i njihovom Izvršnom odboru, tajniku i predsjedniku, koji su iako je prošao rok udovoljili našem zahtjevu o prelasku u niži rang za dobrobit našeg kluba, a i nadolazećeg prvenstva”.

Sportski pozdrav!
Izvršni odbor NK „Polet“ Snašići.