Home Nogomet Druga ŽNL Istra IZVRŠNI ODBOR NSŽI: Valdebek je novi županijski drugoligaš, naredne sezone se Prva...

IZVRŠNI ODBOR NSŽI: Valdebek je novi županijski drugoligaš, naredne sezone se Prva i Druga ŽNL smanjuju na 12 klubova!

FOTO: Sempre Qui Streams

Iako se netko sjetio sjednicu Izvršnog odbora staviti sredinom srpnja u Rovinj, pa je ista kasnila čak 40 minuta zbog prometa, nevremena, gužvi i parkinga, jučer je ista održana te je trajala otprilike sat vremena. Najvažnija vijest je odustajanje Dinama iz Svete Marije na Krasu od Druge ŽNL.

Na njihovo mjesto otišao je ambiciozni NK Valdebek, na oduševljenje tamošnjih čelnika, a to znači kako će Treća ŽNL Jug ipak imati devet klubova: Plomin, Raša 1938, Barban 2013, Polet, Cement, Galižana, Manjadvorci, Šišan i Jedinstvo Omladinac.

Još uvijek se ne zna hoće li Dinamo iz Svete Marije na Krasu igrati Treću ŽNL Sjever što znači da će ta liga imati maksimalno osam, a minimalno sedam klubova: Babići 1947, Marušići, Galeb, Livade, Moela, Grožnjan Oprtalj i Novigrad 1947 čekaju hoće li im se priključiti i Dinamo.

Treba napomenuti da je odlučeno da se u narednoj sezoni Prva ŽNL i Druga ŽNL smanjuju na 12 klubova, što znači nešto veći broj momčadi koje ispadaju od minimalnog. Za pretpostaviti je kako će iz obje lige ispasti oko četiri kluba, pogotovo iz Druge ŽNL.

Previous articleOTVARANJE SEZONE ZA PULJANE | Na startu neugodna Lokomotiva u Kranjčevićevoj
Next articlePoznati sjajni parovi četvrtfinala na ovogodišnjem Me Gusta turniru!